Αυτό είναι το ηλεκτρικό σκάφος που έθεσε νέο ρεκόρ ταχύτητας

Οι αγώνες Lake of the Ozarks Shootout είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά events των ΗΠΑ.

Το ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό σκάφος κατέρριψε ένα σκάφος Vision Marine Technologies Bruce 22 εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα E-Motion 180e στο πλαίσιο των αγώνων Lake of the Ozarks Shootout στις ΗΠΑ.

Οι αγώνες Lake of the Ozarks Shootout είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγωνιστικά events των ΗΠΑ. Και φέτος τον Αύγουστο διεξήχθησαν στο Captain Ron’s Bar & Grill in Sunrise Beach.

Εκεί τέθηκε το νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτρικό σκάφος, το οποίο είναι 78 χλμ./ώρα. Μάλιστα, αυτό το ρεκόρ επετεύχθη με την τρίτη και τελική προσπάθεια.

Φέτος, ήταν η τρίτη χρονιά στην οποία έτρεξαν ηλεκτρικά σκάφη στο Shootout και, ταυτόχρονα, η τρίτη χρονιά που η Vision Marine Technologies έτρεξε, κερδίζοντας την πρώτη θέση.

Η ιστορία των ρεκόρ ταχύτητας ηλεκτρικών σκαφών

Η αρχή είχε γίνει το 2018, όταν ο Randy Vance, δημοσιογράφος του περιοδικού Boating έθεσε το πρώτο ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία Ozarks e-boat στα 39 χλμ./ώρα με ένα Torqeedo της Calypso.

Στη συνέχεια, το 2019 ο Randy έτρεξε με ένα Volt 180 με ηλεκτροκινητήρα Torqeedo Deep Blue 80 και μπαταρία 30kW από μία BMWi3, ανεβάζοντας τον πήχη στα 48 χλμ./ώρα.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας 180E που έθεσε το νέο ρεκόρ ταχύτητας

Τον Νοέμβριο του 2020 η εταιρεία Canadian Electric Boat Company μετονομάστηκε σε Vision Marine Technologies και μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις που έκανε εκείνη την περίοδο ήταν πως θα κατασκεύαζε τις δικές της ηλεκτρικές εξωλέμβιες μηχανές!

Φέτος, η e-Motion 180E «δέθηκε» επάνω σε ένα Bruce 22 με αποτέλεσμα να διπλασιάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο νερό για ηλεκτρικό σκάφος!

Αυτό από μόνο του δείχνει πόσο γρήγορα προχωρά η τεχνολογία στην ηλεκτροκίνηση των θαλασσίων σκαφών.

Ο αγώνας για την κατάκτηση του ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας ηλεκτρικού σκάφους

Το γρηγορότερο ηλεκτρικό σκάφος, ανεξαρτήτου κατηγορίας, είναι της ομάδας Jaguar Vector Racing.

Πίσω, στο 2018, το σκάφος της Jaguar Vector Racing άγγιξε τα 142 χλμ./ώρα σε απόσταση μόλις ενός μιλίου σε ήρεμα νερά.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Williams Advanced Engineering με μόνο στόχο την κατάκτηση του ρεκόρ ταχύτητας με ηλεκτρικό σκάφος!

Για τα ηλεκτρικά σκάφη παραγωγής, το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας το έχει το SAY Carbon με ταχύτητα 93 χλμ./ώρα και το έθεσε στις 24 Ιουνίου 2018 στη λίμνη Zell στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό σκάφος Candela C-8 «ταράζει τα νερά» των πωλήσεων

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!