Η Amazon ξεκίνησε τις δοκιμές των νέων ηλεκτρικών van παράδοσης Rivian στους δρόμους της Καλιφόρνιας

  • Η Amazon μέχρι το 2030 θα λάβει από τη Rivian 100.000 ηλεκτρικά οχήματα.
  • Τα ηλεκτρικά van έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα, με πολλούς χώρους αποθήκευσης και εύκολη πρόσβαση.
  • Οι πρώτες δοκιμές γίνονται στο Σαν Φρανσίσκο, σε μια πόλη με καλές καιρικές συνθήκες.
  • Η Amazon στο πλαίσιο του The Climate Pledge, δεσμεύτηκε να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα για το 50% των ηλεκτρικών παραγγελιών έως το 2040

Η Rivian, μια γνωστή EV startup στις ΗΠΑ, ανέλαβε την κατασκευή ηλεκτρικών van έως το 2030 για την Amazon, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon. Μέσω του Fund Pledge Fund η Amazon υποστήριξε τη Rivian υπογράφοντας συμβόλαιο το 2019 ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Κάθε όχημα θα έχει εύρος 241 χιλιομέτρων.

Μέχρι το 2022 τα βανάκια που θα χρησιμοποιήσει η Amazon θα φτάσουν τα 10.000. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον, θα έχουν ημι-αυτόνομη λειτουργία και κάμερες εξωτερικά, για να έχει τη δυνατότητα ο οδηγός να βλέπει σε εύρος 360 μοιρών, μέσω οθονών.  Η σχεδίαση του εσωτερικού τους θα είναι απλή και λειτουργική, με τρία επίπεδα ραφιών για την τοποθέτηση των προϊόντων και πολλούς χώρους αποθήκευσης. Οι πόρτες και η καμπίνα θα είναι ενισχυμένες για περισσότερη ασφάλεια. Η ψηφιακή βοηθός Amazon Alexa θα εκτελεί φωνητικές εντολές του οδηγού. Η Alexa είναι το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των οχημάτων.

Amazon

Οι πρώτοι πελάτες σε μέρη του Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησαν να λαμβάνουν τα προϊόντα τους από τα νέα ηλεκτρικά βανάκια της Amazon. Η εταιρεία δήλωσε ότι  μέχρι το τέλος του 2021 τα ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης θα έχουν ταξιδέψει σε έως και 15 πόλεις. Ήδη το 2020 έγιναν 20 εκατομμύρια παραδόσεις σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά οχήματα. Η επιλογή του Σαν Φρανσίσκο για τις δοκιμές έγινε, καθώς αποτελεί μια πόλη με καλές καιρικές συνθήκες και εξαιρετικούς πελάτες. Η Amazon συνεργάζεται με τη Rivian για τη διεξαγωγή πρόσθετων δοκιμών της απόδοσης του οχήματος, της αντοχής στην ασφάλεια σε διάφορα κλίματα και γεωγραφικές περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: Arrival: παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού της Van

Για να φιλοξενήσει τα νέα οχήματά της η Amazon έχει αρχίσει να κατασκευάζει ειδικά διαμορφωμένα κτίρια και να εξοπλίζει τους σταθμούς παράδοσης όλης της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης με σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Amazon Van

Η Amazon στοχεύει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα για το 50% των online παραγγελιών τους έως το 2040, για να επιτευχθεί αυτό έχει διερευνήσει και επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, βιοκαύσιμα, ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες.

Σε μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρικά van θα προέρχονται από την Rivian, όμως η Amazon έχει ήδη παραγγείλει στη Mercedes 1.800 ηλεκτρικά van.

Ίσως τα επόμενα χρόνια τα ηλεκτρικά βανάκια της Amazon να φτάσουν και στην Ελλάδα. Ας περιμένουμε λοιπόν.

Amazon Van

 

Πρόσφατα

Δημοφιλή