Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Google Street View αυτοκίνητο από την Jaguar

Οι χρήστες του Διαδικτύου ανά τον κόσμο έχουν εδώ και χρόνια την δυνατότητα να απολαμβάνουν ακριβείς εικονικές περιηγήσεις μέσω των Χαρτών Google. 

Οι πανοραμικές εικόνες των πόλεων, των δρόμων αλλά και πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων, των τοπίων με απαράμιλλη φυσική ομορφιά καθώς και των δημοφιλών τουριστικών προορισμών καταγράφονται με 360° κάμερες που βρίσκονται τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα για το Google Street View.

Οι εικονικές εξερευνήσεις ωστόσο πλέον θα γίνονται με αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συγκεκριμένα με αυτοκίνητα που θα διαθέτουν επιπλέον αισθητήρες που θα ελέγχουν την ποιότητα του αέρα.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Για την δημιουργία του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Google συνεργάστηκε με την Jaguar – Land Rover και το αυτοκίνητο θα είναι επιπλέον επιφορτισμένο με την αρμοδιότητα να συλλέγει δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του αέρα του Δουβλίνου. Τα δεδομένα αυτά θα βοηθήσουν το έργο των επιστημόνων και των ερευνητών και θα προτρέψουν τον κάθε άνθρωπο να κάνει μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα του που θα βοηθήσουν το περιβάλλον.

Google Street View All Electric Car

Πιο συγκεκριμένα, για τον σκοπό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μία Jaguar I-Pace στην οροφή της οποίας έχει τοποθετηθεί μία βάση για την 360 Street View κάμερα καθώς ένα ειδικά διαμορφωμένο πίσω παράθυρο που επιτρέπει την σωστή καλωδίωση καθώς και ένας ανασχεδιασμένος εσωτερικός διακόπτης που θα βοηθά στην διαχείριση των αισθητήρων.

Μάλιστα το σύστημα που συλλέγει τις εικόνες έχει ενημερωθεί ήδη από το 2017, αφενός για να παρέχει εικόνες υψηλότερης ανάλυσης, αφετέρου για να είναι λιγότερο ογκώδες.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Ακόμα το συγκεκριμένο λευκό αυτοκίνητο θα διαθέτει επιγραφή ενημερώνοντας το κοινό για την λειτουργία του και παρέχοντας έναν σύνδεσμο για όποιον θελήσει να μάθει περισσότερες και αναλυτικότερες σχετικές πληροφορίες:

In addition to capturing 360° imagery, this electric car is measuring stere-level air quality. Visit g.co/earth/airquality and dublincityairandnoise.ie to learn more

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το Google Street View θα παραμείνει στους δρόμους του Δουβλίνου για 12 μήνες συλλέγοντας δεδομένα και ανανεώνοντας τους χάρτες της Google ενώ σύντομα αναμένεται να δούμε και νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα καλύπτουν τις ανάγκες της Google και θα διαθέτουν επιπλέον σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Πρόσφατα

Δημοφιλή