Ανάλυση: Τι μπορεί να συνδέει τη Χάλκη… με το Λος Άντζελες;

Είτε πρόκειται για μια μαμούθ εμπορική εγκατάσταση φόρτισης στο Λος Άντζελες, είτε για έναν στόλο έξι ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ένα μικροσκοπικό ελληνικό νησί, η επανάσταση των EVs μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων, προς το καλύτερο.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα μικρό νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων με μόλις 478 κατοίκους με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, βάση πληθυσμού, των ΗΠΑ, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά, πολιτιστικά, επιστημονικά και ψυχαγωγικά κέντρα του κόσμου;

Το ηλιακό σύστημα που τροφοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φόρτισης EV στις ΗΠΑ

LA electric buses

Σύμφωνα με άρθρο του Steve Hanley στο Electrek, η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών του Λος Άντζελες εγκαθιστά ένα ηλιακό σύστημα οροφής 1,5 μεγαβάτ, καθώς και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας 4,5 μεγαβατωρών για την τροφοδοσία μιας από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις φόρτισης EV στις ΗΠΑ για επαγγελματικά οχήματα.

«Το Λος Άντζελες βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών και οι επενδύσεις μας σε καθαρά συστήματα μεταφορών επιταχύνουν αυτήν την πρόοδο», λέει ο δήμαρχος Eric Garcetti.

«Όσο περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους σήμερα, τόσο περισσότερο μειώνονται οι εκπομπές ρύπων για να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές, ένα πιο βιώσιμο αύριο».

Το έργο θα επωφεληθεί από επιχορήγηση 6 εκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια.

Το ηλιακό μικροδίκτυο και το μικροδίκτυο αποθήκευσης θα τροφοδοτούν πέντε φορτιστές στόλου Proterra 1,5 MW οι οποίοι θα τροφοδοτούν με την σειρά τους 104 απομακρυσμένους σταθμούς φόρτισης EV.

Το Λος Άντζελες διαθέτει επί του παρόντος 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στο στόλο του, ο οποίος σχεδιάζεται να γίνει πλήρως ηλεκτρικός έως το 2028.

«Η επίτευξη των στόχων μας για το Κλίμα και τη βιωσιμότητα απαιτεί επίμονες επενδύσεις και επείγουσα δράση», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της LADOT, Seleta Reynolds.

«Αυτή η επιχορήγηση παρέχει μια ουσιαστική υποστήριξης καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στον στόχο μας για έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο».

Χάλκη: Ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αειφορίας

 

Και κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του κόσμου, σε μια μικρή κουκίδα του χάρτη, στη δική μας Χάλκη που πιθανότατα ελάχιστοι από εμάς την έχουμε επισκεφτεί, βλέπουμε να γίνεται ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αειφορίας.

Στη Χάλκη, η Citroen συνεργάζεται με τον Όμιλο Συγγελίδη, την γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας Vinci και την Akuo Greece για να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών εκπομπών ρύπων στο νησί της Χάλκης δωρίζοντας έξι ηλεκτρικά οχήματα, δύο Amis, δύο ë-C4, ένα ë-Spacetourer και ένα ë-Dispatch.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το νησί της Χάλκης σε αυτό το εξαιρετικό έργο. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroen, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση διαθέσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πηγή προόδου για την κοινωνία», δήλωσε ο Vinsent Cobée, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroen, σε δελτίο Τύπου.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χάλκη και η μετάβασή της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί αυτόνομο, έξυπνο και βιώσιμο. Αυτό το έργο θα αλλάξει τη ζωή τους και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Βοηθώντας τη Χάλκη να γίνει μια πράσινη οικονομία με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, η Citroën ανοίγει το δρόμο για το μέλλον και δείχνει ότι η ηλεκτροκίνηση είναι ο δρόμος προς τα εμπρός», πρόσθεσε ο Vinsent Cobée.

Μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα, η Citroen θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού να αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού θα αλλάξει αφού θα έχει λιγότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα αέρα, καθαρότερο περιβάλλον, καθώς και χαμηλότερο κόστος καυσίμων.

Δημιουργία δικτύου για τα ιπτάμενα ταξί σε 65 πόλεις μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες

Είτε πρόκειται για μια μαμούθ εμπορική εγκατάσταση φόρτισης στο Λος Άντζελες, είτε για έναν στόλο έξι ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ένα μικροσκοπικό ελληνικό νησί, η επανάσταση των EVs μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων, προς το καλύτερο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!