Αναβαθμισμένο app της Tesla περιλαμβάνει το car sharing – Πόσο κοντά είναι το «Tesla Network»;

Η Tesla εργάζεται για την ενσωμάτωση του car sharing στην εφαρμογή της, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα προς την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του «Tesla Network».

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ανέφερε ότι ένας από τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού του Model 3, και του Model Y αργότερα, ήταν η κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με δυνατότητες τόσο αυτόνομης οδήγησης, όσο και car-sharing/ride-sharing.

Η κεντρική οθόνη, η κάμερα που βλέπει στην καμπίνα και η χρήση του τηλεφώνου του οδηγού ως κλειδιού είχαν σκοπό να διευκολύνουν την έναρξη λειτουργίας αυτών των δυνατοτήτων μακροπρόθεσμα.

Εδώ και χρόνια, η Tesla αναφέρεται στην κυκλοφορία του «Tesla Network», μιας εφαρμογής που θα μοιάζει με την εφαρμογή της Uber και θα δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεται κανείς το αυτοκίνητό του με τους φίλους και την οικογένειά του.

Η νέα έκδοση της εφαρμογής της Tesla για κινητά περιλαμβάνει το car sharing

phone key tesla

Το σύστημα «Tesla Network» βρίσκεται σε πρώιμη έκδοση beta για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η Tesla πρόκειται να το εγκρίνει ως πραγματικό εμπορικό σύστημα, σύντομα.

Αλλά ο Elon Musk είχε πει ότι η Tesla ενδέχεται να κυκλοφορήσει το «Tesla Network» χωρίς την δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και πλέον βλέπουμε μερικά από τα πρώτα σημάδια ενσωμάτωσης λειτουργιών στην εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της εφαρμογής της για κινητά και, ενώ δεν περιλαμβάνει ενημερωμένες λειτουργίες, ορισμένοι τεχνικοί του Διαδικτύου κατάφεραν να βρουν ενημερώσεις στον κώδικα της εφαρμογής.

Ένας από αυτούς διαπίστωσε ότι η Tesla πρόσθεσε πολλά στοιχεία σχετικά με το car-sharing.

Η δυνατότητα πρόσβασης στο αυτοκίνητο είναι πολύ χρήσιμη για άτομα που διαθέτουν πολλά Tesla

phone key tesla

Πέρυσι, η Tesla επέτρεψε στους ιδιοκτήτες να «προσθέσουν προγράμματα οδήγησης» μέσω μιας νέας δυνατότητας «πρόσβασης αυτοκινήτου» στον ιστότοπό της.

Η τάση των «carpooling» και «car sharing» έρχεται στην Ελλάδα 

Τώρα φαίνεται ότι η Tesla το ενσωματώνει στην εφαρμογή της για κινητά, τη δυνατότητα κοινής χρήσης οχημάτων, καθώς ο Elon Musk είπε ότι τα προφίλ οδηγών Tesla μετακινούνται στο cloud, ώστε να μπορεί κανείς εύκολα να επιλέγει τις προτιμώμενες ρυθμίσεις σε ένα νέο αυτοκίνητο.

Η δυνατότητα πρόσβασης στο αυτοκίνητο είναι πολύ χρήσιμη για άτομα που διαθέτουν πολλά οχήματα Tesla.

Με την ενσωμάτωση της συγκεκριμένης λειτουργίας δίνεται η δυνατότητα σε διάφορα μέλη μιας οικογένειας για παράδειγμα να τα χρησιμοποιήσουν ακριβώς σαν να ήταν δικά τους, μέσω της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να μοιραστούν τον λογαριασμό του πραγματικού ιδιοκτήτη του κάθε Tesla.

Υπηρεσία car sharing βοηθά τους οδηγούς με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Και πάλι, το Tesla Network, πρόκειται για μια δυνατότητα για την οποία έχει μιλήσει η Tesla, αλλά το πότε θα κυκλοφορήσει μια πλήρης έκδοση της, δεν το γνωρίζει ακόμα κανείς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!