Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Οι πολίτες συζητούν για την κλιματική αλλαγή

Οι συστάσεις των συνολικά τεσσάρων Ομάδων Πολιτών θα συνταχθούν, θα εγκριθούν από τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο>

Συζητώντας για την Κλιματική Αλλαγή, το Περιβάλλον και την Υγεία, συνεχίζουν τις εργασίες τους οι συμμετέχοντες στην τρίτη Ομάδα Ευρωπαίων Πολιτών, κατά τη διαδικτυακή τους «συνάντηση», σήμερα, Παρασκευή, και την Κυριακή (21/11), στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Οι Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών αποτελούν βασικό πυλώνα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι συζητήσεις των Ομάδων λαμβάνουν υπόψη τις παρεμβάσεις των πολιτών από όλη την Ευρώπη, που συγκεντρώνονται μέσω της Πολύγλωσσης Ψηφιακής Πλατφόρμας (https://futureu.europa.eu) και ενισχύονται-υποστηρίζονται από τοποθετήσεις και παρουσιάσεις από ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς.

Οι συστάσεις των συνολικά τεσσάρων Ομάδων Πολιτών (200 ατόμων η καθεμία, κατόπιν τυχαίας επιλογής και από τα 27 κράτη-μέλη) θα συνταχθούν, θα εγκριθούν από τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Διάσκεψης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, η οποία, στη συνέχεια, θα υποβάλει προτάσεις για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η διαδικτυακή «συνάντηση» της πρώτης Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Νοεμβρίου και επικεντρώθηκε σε θέματα Οικονομίας, Κοινωνικής Δικαιοσύνης, Εργασίας/Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Η δεύτερη Ομάδα Πολιτών ασχολήθηκε με θέματα Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκών Αξιών και Δικαιωμάτων, Κράτους Δικαίου και Ασφάλειας στις 12/11-14/11, ενώ η διαδικτυακή «συνάντηση» της τέταρτης Ομάδας Πολιτών έχει οριστεί για τις 26-28 Νοεμβρίου με αντικείμενο συζήτησης την «ΕΕ στον κόσμο» και τη «μετανάστευση».

Η διαδικτυακή «συνάντηση» της τρίτης Ομάδας Ευρωπαίων Πολιτών θα μεταδοθεί μέσω της Πολύγλωσσης Ψηφιακής Πλατφόρμας (https://futureu.europa.eu/?locale=el), ενώ μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει μέσω του EBS+ (Παρασκευή (19/11): 18.00-20.30 και Κυριακή (21/11): 17.15-18.30 (ώρες Ελλάδας) (https://audiovisual.ec.europa.eu/en/) ή μέσω του Κέντρου Πολυμέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (https://multimedia.europarl.europa.eu/el/conference-on-future-of-europe-european-citizens-panel-3-session-2-climate-change-environment-health_20211121-1530-SPECIAL-OTHER_vd).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εργασίες των Ομάδων Ευρωπαίων Πολιτών: https://futureu.europa.eu/assemblies/citizens-panels

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!