Ένα αυτοκίνητο-μινιατούρα που κάνει καλό στο γρασίδι και κακό στους κλέφτες

Ένα αυτοκίνητο... μινιατούρα με φουτουριστική ματιά, αυτόνομη οδήγηση και λειτουργία χλοοκοπτικού.

Μπορεί με μια πρώτη ματιά, να δείχνει σαν ένα αυτοκίνητο παιχνίδι. Και όμως το Novabot είναι ένα πολύ ιδιαίτερο χλοοκοπτικό μηχάνημα σχεδιασμένο με μορφή αυτοκινήτου που θυμίζει κορυφαία σπορ αυτοκίνητα.

Το Novabot είναι ένα αυτόνομο χλοοκοπτικό μηχάνημα νέας εποχής που λειτουργεί παράλληλα και ως ρομπότ ασφαλείας.

Τα χλοοκοπτικά ως πρώτης τάξεως δοκιμαστικά οχήματα της αυτόνομης οδήγησης

Τα αυτόνομα χλοοκοπτικά είναι επί της ουσίας μικρότερα αυτοκίνητα. Και το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι τα χλοοκοπτικά προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης, δοκιμής και βελτίωσης των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό ακριβώς κάνει η Novabot, με το συγκεκριμένο χλοοκοπτικό σε σχήμα αυτοκινήτου!

Το συγκεκριμένο χλοοκοπτικό μηχάνημα διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες στο μπροστινό μέρος και μια κάμερα 360° HD στο «παρμπρίζ» της συσκευής, επιτρέποντάς της να αυτο-πλοηγείται στο γρασίδι και στους εξωτερικούς χώρους ενός κτηρίου.

Το σύστημα NovaVision™ επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει τη θέση του, την επιφάνεια στην οποία λειτουργεί και τα αντικείμενα γύρω του.

Χωρίς την ανάγκη καλωδίων ή οδηγών, το Novabot μπορεί να οδηγεί γύρω από εγκαταστάσεις, κινούμενο τόσο στο γρασίδι όσο και στο έδαφος.

Τα μεγάλα ελαστικά του επιτρέπουν να κινείται ακόμα και πάνω σε τσιμέντο, τούβλα, βότσαλα, ακόμη και λιθόστρωτα μονοπάτια, ανώμαλες επιφάνειες και κλίσεις.

Μπορεί μάλιστα να αποφύγει ανθρώπους, κατοικίδια, εμπόδια, φράχτες, οχήματα, θάμνους, παρτέρια και λαχανικά.

Το Νovabot και η τεχνητή νοημοσύνη

Λειτουργώντας μέσω της εγκατεστημένης εφαρμογής του, το Novabot φροντίζει το γρασίδι, και περιπολεί την ιδιοκτησία μέσα στην οποία εντάσσεται.

Οι τροχοί του χλοοκοπτικού τροφοδοτούνται από αθόρυβους, αλλά υψηλής ροπής κινητήρες που του επιτρέπουν να λειτουργεί σε κλίση έως και 45% και επίσης δίνει την επιλογή για το πόσο ψηλά ή χαμηλά θα κοπεί το γρασίδι.

 

Το Novabot μπορεί να παραμείνει σε συνεχή λειτουργία για περίπου το 1/4 του στρέμματος με μια πλήρη φόρτιση, ενώ επιστρέφει αυτόνομα στη βάση φόρτισής του όταν εξαντλείται η ισχύς του.

Μια εφαρμογή είναι ειδικά διαμορφωμένη, ώστε να ελέγχει τον τρόπο λειτουργίας του Novabot. Μια εύκολη λειτουργία 3 βημάτων επιτρέπει την εύκολη χρήση του όποτε χρειάζεται. Τα στοιχεία ελέγχου μάλιστα, εντός της εφαρμογής, επιτρέπουν την διαχείριση διαφορετικών ζωνών μέσα στο γκαζόν.

Αυτό είναι το φουτουριστικό σπίτι που… έχει πόδια και περπατάει 

Επιπλέον, μπορεί κανείς να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για το Novabot, να περιγράψει τις καθημερινές εργασίες κ.λπ. και εκείνο θα είναι επιφορτισμένο να βρίσκει αυτόματα τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Τέλος, η πανοραμική προβολή 360° επιτρέπει την χρήση του Novabot ως σύστημα οικιακής ασφάλειας για να εντοπίζονται άγνωστα αντικείμενα, ύποπτες κινήσεις και μη φυσιολογικές δραστηριότητες και να ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης μέσω της εφαρμογής.

 Η λύση από το μέλλον για «υπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές που φέρνει η Κλιματική Αλλαγή

Δεδομένου του περίπλοκου σχεδιασμού, της πολυποίκιλων χρήσεων και τις λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, η κυκλοφορία του Novabot δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2022.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!