Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο … για τους ιδιοκτήτες Τesla στην Αμερική

Η Tesla προσφέρει δωρεάν φόρτιση στους Superchargers της σε ώρες που δεν είναι αιχμής για την περίοδο των εορτών για να περιορίσει τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία. 

Η Tesla ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει δωρεάν φόρτιση για τις γιορτές στους Superchargers της που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Αμερικής, προκειμένου να περιορίσει τις καθυστερήσεις στους σταθμούς φόρτισης.

Οι διακοπές αποτελούν ένα stress test… για το δίκτυο Supercharger της Tesla. Και σε προηγούμενα έτη η κατάσταση ήταν δύσκολη– ειδικά στην Καλιφόρνια, μια από τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν αγορές της Tesla όπου και υπάρχει και η μεγαλύτερη συγκέντρωση οχημάτων Tesla παγκοσμίως.

Η Tesla πειραματίζεται με μειωμένες τιμές για γρήγορη φόρτιση

tesla superchargers

Μετά την κυκλοφορία του Model 3, ορισμένοι ιδιοκτήτες κατέληξαν να περιμένουν με τις ώρες… καθώς δημιουργήθηκαν τεράστιοι χρόνοι αναμονής για να καταφέρουν να φορτίσουν το ηλεκρικό τους όχημα σε τοποθεσίες με Tesla Superchargers.

Άλλωστε η γρήγορη φόρτιση που προσφέρουν οι σταθμοί αυτοί καθιστούν δυνατά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και κατά τη διάρκεια των διακοπών και της Ημέρας των Ευχαριστιών όπου παρατηρήθηκε όμως τεράστιος συνωστισμός και ταλαιπωρία, ειδικά το 2018.

Η Tesla, από τη μεριά της, πειραματίζεται με μειωμένες τιμές για γρήγορη φόρτιση, προκειμένου να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να φορτίζουν τα οχήματα τους και να ταξιδεύουν σε ώρες που δεν συγκαταλέγονται στις ώρες αιχμής.

Κατά καιρούς η λειτουργία των σταθμών φόρτισης είναι ομαλή και επιτυχής, αλλά κάθε τόσο, ορισμένοι σταθμοί αντιμετωπίζουν μεγάλες ουρές και χρόνους αναμονής για να μπορέσουν να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους όχημα, κάτι που είναι ένας μεγάλο εμπόδιο στον εξηλεκτρισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Tesla προσφέρει δωρεάν φόρτιση για την περίοδο των γιορτών

Αναφέραμε ότι η Tesla πρόσφερε και στο παρελθόν δωρεάν φόρτιση στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια των διακοπών και φέτος επεκτείνει το πρόγραμμα σε περισσότερες πολιτείες και σταθμούς φόρτισης για τις ημέρες κατά τις οποίες παραδοσιακά, πολλοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ταξιδεύουν για τα Χριστούγεννα.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι η φόρτιση στους Supercharging σταθμούς της θα είναι δωρεάν πριν από τις 10 π.μ. και μετά τις 7 μ.μ. σε 76 σταθμούς σε πολλές πολιτείες από την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Με βάση τις τοποθεσίες, φαίνεται ότι η Tesla εστιάζει σε ταξιδιωτικές διαδρομές μεταξύ μεγάλων κέντρων όπου υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων Tesla.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!