Ένα λειτουργικό και πιστό αντίγραφο του ηλεκτροκίνητου Ηummer από… Lego

Ένας λάτρης των Lego δημιούργησε ένα μοντέλο του ηλεκτροκίνητου Hummer που μπορεί να οδηγηθεί, αλλά και να ανυψωθεί.

Το εξαιρετικά λεπτομερές μοντέλο διαθέτει τετρακίνητο τιμόνι, ώστε να μπορεί να κινείται ακριβώς όπως το EV Hummer σε πλήρες μέγεθος, με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου.

Το όχημα μπορεί να κινείται μπρος-πίσω, αλλά έχει ακόμη και ανυψωμένη ανάρτηση, ώστε να μπορεί να ξεπεράσει εμπόδια.

Διαβάστε επίσης: Τα επικρατέστερα σενάρια για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Οι ρεαλιστικές αναπαραστάσεις με Lego μερικών από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα του κόσμου δεν είναι κάτι καινούργιο.

Ωστόσο, αυτό που δεν βλέπουμε συχνά, είναι μικροσκοπικές δημιουργίες που μπορούν να αναπαραγάγουν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των οχημάτων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελείται από 2.200 τεμάχια και αποτελεί μια πλήρως λειτουργική έκδοση του ηλεκτρικού οχήματος. Όχι μόνο μπορεί κάποιος να οδηγήσει το όχημα, αλλά μπορεί επίσης να αναπαράγει τη συναρπαστική λειτουργία “Crab Walk” του συγκεκριμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε για το Lego Hummer της Technic-AI είναι το πόσο αληθοφανές είναι και το πόσο μοιάζει με το πραγματικό μοντέλο αυτοκινήτου.

Ο δημιουργός του χρησιμοποίησε μια μεγάλη ποικιλία από τουβλάκια και άλλα κομμάτια, προκειμένου να καταφέρει να αποτυπώσει πιστά το σχήμα και την προσωπικότητα του ηλεκτρικού supertruck. Και όσο πιστό και αν φαίνεται το μοντέλο, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το δείτε σε κίνηση.

Διαβάστε επίσης: Πόσο “πράσινα” είναι τελικά τα ηλεκτρικά οχήματα;

Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ότι επειδή τροφοδοτείται από τέσσερις κινητήρες, ένας σε κάθε τροχό, το μοντέλο Lego μπορεί να “Crab Walk” σαν το πραγματικό Hummer.

Η λειτουργία επιτρέπει σε κάθε τροχό να οδηγείται ταυτόχρονα στην ίδια κατεύθυνση, καθιστώντας το πολύ πιο ευέλικτο.

«Τη στιγμή που είδα για πρώτη φορά τη νέα παρουσίαση βίντεο Hummer EV, αμέσως ήξερα ότι επρόκειτο να είναι το επόμενο τεχνικό μας έργο», έγραψε η Technic-AI στη σελίδα Lego Ideas.

«Όχι μόνο είναι ηλεκτρικό και φορτωμένο με τεχνολογίες, αλλά έχει τη δύναμη οποιουδήποτε φορτηγού βαρέως τύπου, εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου, απόδοση ενός supercar και όλα αυτά μπορούν να τροφοδοτηθούν με καθαρή ανανεώσιμη ενέργεια.»

Μάλιστα αν το μοντέλο καταφέρει να συγκεντρώσει 10.000 υποστηρικτές μέσω της ιστοσελίδας Lego Ideas από τώρα έως τον Νοέμβριο του 2022, ο κατασκευαστής παιχνιδιών θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το μετατρέψει σε πραγματικό κιτ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!