Επαναστατική πρόταση από τη Βρετανία για φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλές νέες δυνατότητες στους σχεδιαστές και κατασκευαστές, οι οποίες μέχρι πρότινος, με τα συμβατικά αυτοκίνητα φάνταζαν εξαιρετικά μακρινές.

Μια νέα επαναστατική πρόταση υλοποιείται από την Saietta Group Limited και την Electrically Assisted Vehicles, καθώς αναπτύσσουν ηλεκτροκινητήρες που θα τοποθετούνται μέσα στους τροχούς, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν το κόστος της παραγωγής ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια τεχνολογική εφαρμογή αυξάνει τη μη αναρτημένη μάζα σε κάθε τροχό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στον χειρισμό, αλλά και στην άνεση ενός οχήματος.

Η Saietta πιστεύει, ωστόσο, ότι αυτού του είδους τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν πολύ πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεται κανείς, με συγκεκριμένες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις και στη χρήση ειδικά διαμορφωμένων υλικών, προκειμένου να περιοριστεί το βάρος στην κατασκευή αυτών των ηλεκτροκινητήρων.

Το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας της Saietta

Επί του παρόντος, η Saietta Group Limited και η Electrically Assisted Vehicles αναπτύσσουν αυτούς τους ηλεκτρικούς κινητήρες προκειμένου να καλύψουν, κατά κύριο λόγο, τις ανάγκες των εμπορικών και αυτόνομων οχημάτων παράδοσης προϊόντων.

Ουσιαστικά, οι ηλεκτροκινητήρες (AFT 140) και το κιβώτιο ταχυτήτων σε αυτούς τους κινητήρες τοποθετούνται απευθείας μέσα στον τροχό και το φρενάρισμα λειτουργεί με ανάκτηση.

Η βρετανική Saietta, ωστόσο, δεν ανακοίνωσε την ισχύ τους, αρκέστηκε μόνο στο να αναφέρει ότι μπορούν να δουλέψουν ακόμη και με υβριδικά συστήματα 48V, ενώ στο μέλλον θα μπορούν να τροφοδοτούν και τους τέσσερις τροχούς ενός οχήματος.

Μάλιστα, κατάφερε πρόσφατα να εξασφαλίσει μια μεγάλη επιδότηση, πάνω από 40 εκατομμύρια λίρες από τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να αναπτύξει την συγκεκριμένη τεχνολογία πιο γρήγορα και να φτάσει στη διαδικασία παραγωγής το συντομότερο δυνατό, με στόχο την κατασκευή 150.000 κινητήρων ετησίως.

Η Saietta κατάφερε να ενσωματώσει τον ηλεκτροκινητήρα εντός του τροχού

Η Saietta Group Limited είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός σχεδιασμού και κατασκευής κινητήρων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στη δημιουργία και παραγωγή λύσεων ηλεκτρικών κινητήρων για ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλές νέες δυνατότητες στους σχεδιαστές και κατασκευαστές, οι οποίες μέχρι πρότινος, με τα συμβατικά αυτοκίνητα φάνταζαν εξαιρετικά μακρινές.

Στην αναζήτησή μικρότερων χώρων για την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων, η εταιρεία Saietta έδωσε μία απάντηση.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Οι μαζεμένες διαστάσεις των ηλεκτροκινητήρων, καθώς και η απουσία των περιφερειακών εξαρτημάτων, προκειμένου να λειτουργήσουν, βοήθησαν τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς του ομίλου να τοποθετήσουν τους ηλεκτροκινητήρες μέσα στον τροχό αφήνοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χώρο στο πλαίσιο του αυτοκινήτου.

Τέλος, ένα ειδικό σύστημα έκτακτης επιβράδυνσης παίρνει το ρόλο της έντονης πίεσης του φρένου στα συμβατικά μοντέλα.

Πόσο θα αυξηθεί η παγκόσμια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αν το 80% των επιβατικών οχημάτων γίνουν ηλεκτρικά;

Οι άνθρωποι του ομίλου είναι πεπεισμένοι ότι η εξέλιξη αυτή θα ωφελήσει ιδιαίτερα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα σε αστικό περιβάλλον, καθώς θα τους εξασφαλίσει έτσι περισσότερο χώρο και θα τους δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες φόρτωσης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!