Έρχεται νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο από την Porsche;

Οι επικεφαλής της Porsche επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν ένα νέο, το τρίτο κατά σειρά, ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας, μετά την Taycan και την επερχόμενη, πλήρως ηλεκτρική, Macan.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, η Porsche θέλει «να μπει σφήνα» στην κατηγορία των mid-size hatchback και να ανταγωνιστεί τα Tesla Model 3 και BMW i4.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα PPE που έχει αναπτυχθεί από την Porsche και την Audi, η οποία είναι η ίδια με αυτή της ηλεκτρικής Macan και του Audi A4 e-tron.

Τον τελευταίο καιρό υπήρχαν φήμες που ανέφεραν πως η φίρμα είχε στα πλάνα της τη δημιουργία ενός μικρότερου sedan, το οποίο θα κατατασσόταν κάτω από την Panamera.

Σύμφωνα με το Autocar.gr, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι πιθανές επιδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του project της Porsche, όμως η βρετανική ιστοσελίδα δίνει πληροφορίες για το όνομα που μπορεί να έχει το μοντέλο και πιθανολογεί πως αυτό ίσως είναι το «Cajun».

Διαβάστε επίσης: Η Porsche αποκαλύπτει τα ηλεκτρικά της ποδήλατα

Πηγή που μίλησε στο βρετανικό μέσο ανέφερε: «Οι δυνατότητες που μας δίνει η πλατφόρμα PPE μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων με μία ευρεία γκάμα διαφορετικών μοντέλων, αφού είναι σχεδιασμένη για να πληροί τις προϋποθέσεις στάνταρ, αλλά και υψηλών αποστάσεων από το έδαφος οχημάτων».

Επίσης, η Porsche ανακοίνωσε τον Μάιο πως θα ξεκινούσαν τα road tests της ηλεκτρικής Macan, η οποία αναμένεται να βγει στην αγορά το 2023.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού μοντέλου Taycan Cross Turismo της Porsche

Πρόσφατα

Δημοφιλή