Εταιρεία ταξί στην Ταϊλάνδη μετέτρεψε τα ακινητοποιημένα της αυτοκίνητα σε… μποστάνι

Η βιομηχανία ταξί στην Ταϊλάνδη, όπως και αρκετές σε όλον τον κόσμο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να επανακάμψει λόγω της πανδημίας Covid-19, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν φύγει οριστικά από τις μεγάλες πόλεις για να επιστρέψουν στα χωριά από τα οποία κατάγονται.

Έτσι, μια εταιρεία ταξί με έδρα την Μπανγκόκ μετέτρεψε τον στόλο των ακίνητων αυτοκινήτων της σε έναν γιγαντιαίο…λαχανόκηπο.

Στόλος υβριδικών ταξί μετατράπηκε… σε λαχανόκηπο

taxi μποστάνια

«Αυτή είναι η τελευταία μας επιλογή. Πρέπει να καλλιεργήσουμε λαχανικά στη στέγη αυτών των ταξί. Έχουμε ακόμη να αποπληρώσουμε τα δάνεια ύψους 21.000 δολαρίων, που πήραμε το 2019 ή το 2020. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα εδώ, οπότε αποφασίσαμε ότι θα καλλιεργούμε λαχανικά πάνω τους », εξήγησε ο Thapakorn Assawalertkun, ο οποίος βοηθά στη λειτουργία του Συνεταιρισμού Ταξί Ratchaphruek σε συνέντευξή του στο France 24.

Οι εταιρείες ταξί της Μπανγκόκ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και η βιομηχανία ταξί έχει, σαφώς, επηρεαστεί, καθώς οι περιορισμοί λόγω Covid-19 κράτησαν τους ταξιδιώτες στο σπίτι τους όλο το μεγαλύτερο μέρος του 2020.

Η ανάκαμψη όμως ήταν αργή και πολλοί οδηγοί έφυγαν για να βρουν αλλού δουλειά, συνήθως στην επαρχία.

Ο στόλος των ταξί στη Μπανγκόκ αποτελείται κυρίως από υβριδικά μοντέλα Toyota. Οι εργαζόμενοι τα μετέτρεψαν σε κήπο, απλώνοντας πλαστικό κάτω από ένα δοχείο από μπαμπού και τοποθετώντας το πάνω στο καπό και την οροφή.

Οι καλλιέργειες περιλαμβάνουν πιπεριές, μελιτζάνες και κολοκυθάκια, ενώ δημιούργησαν και ένα αυτοσχέδιο ενυδρείο για να μαζεύουν βατράχια.

Τα λαχανικά που καλλιεργούνται από την εταιρεία ταξί θα χρησιμοποιηθούν για τη σίτιση των υπαλλήλων της.

Ο Assawalertkun ελπίζει να πουλήσει το πλεόνασμα στις τοπικές αγορές τροφίμων για να διασώσει την εταιρεία μέχρι να επανέλθει ο τουρισμός.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!