Έτσι θα δείτε την παγκόσμια πρεμιέρα της Mercedes VISION EQXX

H Mercedes, θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στην online μιντιακή πλατφόρμα.

Με το «δεξί» θα ξεκινήσει το νέο έτος για τους φίλους της ηλεκτροκίνησης και ιδιαίτερα τους φίλους της Mercedes, μιας και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ψηφιακή, παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης VISION EQXX, του πιο αποδοτικού ηλεκτρικού οχήματος που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

Όπως έχουμε αναφέρει, η Mercedes, θα αποκαλύψει το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στην online μιντιακή πλατφόρμα Mercedes me.

Mercedes-Benz Vision EQXX

To πρωτότυπο VISION EQXX θα αναλάβει να αποτυπώσει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης και το όραμα της Mercedes και δηλώνει τον στόχο της εταιρείας «να ηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση» και «να ηγηθεί στο λογισμικό αυτοκινήτου».

Σύμφωνα με την Mercedes, διάφορες ομάδες που εργάστηκαν για την εξέλιξη του οχήματος κατάφεραν να υλοποιήσουν το conceot car VISION EQXX σε χρόνο ρεκόρ.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes Ola Källenius και Markus Schäfer, ο Chief Design Officer, Gorden Wagener, και οι επικεφαλής των τμημάτων εξέλιξης της VISION EQXX θα αναφερθούν στη διαδικασία και στο πνεύμα που οδήγησε στην υλοποίηση αυτού του project.

Η Mercedes VISION EQXX, επίσημα, στο CES 2022 του Las Vegas.

Οι ακόμα πιο τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την θαυμάσουν, εκτός από τις οθόνες του υπολογιστή τους, από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου στον εκθεσιακό χώρο της Mercedes Benz κατά τη διάρκεια του φετινού Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας, όπου θα εκτίθεται.

Στόχος η μονοψήφια κατανάλωση KWh ανά 100 χλμ.

Ο στόχος που έχει θέσει η Mercedes για ένα μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι «ένα μονοψήφιο νούμερο για kilowatt hours ανά 100 χιλιόμετρα σε ήπιες οδηγικές συνθήκες».

Η κατάκτηση αυτού του ορόσημου κατανάλωσης, δηλαδή κάτω των 10 kWh/100 χλμ είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εάν αναλογιστούμε πως το ηλεκτρικό όχημα με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας αυτήν τη στιγμή, το Tesla Model 3 υπολογίζεται πως καταναλώνει περίπου 14 kWh ανά 100χλμ.

Το concept car της Mercedes, Vision EQXX, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον στόχο για «μονοψήφια κατανάλωση KWh»

Στην EQXX, η ενεργειακή αποδοτικότητα, η ανάπτυξη, το σύστημα eDrive, το λογισμικό και η σχεδίαση συνεργάζονται για ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Στη Mercedes αναφέρουν πως στοχεύουν ο αεροδυναμικός συντελεστής να είναι 0,20, αντίστοιχα με αυτόν της EQS, που κατέχει το ρεκόρ χαμηλότερου συντελεστή σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Τέλος, για την EQS, η Mercedes εργάζεται στο να αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας κατά 20% από το υπάρχον μοντέλο.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!