EuroNCAP: 5 αστέρια για το νέο Honda Civic e:HEV

Το Honda Civic e:HEV διέπρεψε στις δοκιμές του EuroNCAP, φτάνοντας πιο κοντά στον βασικό στόχο της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο Honda Civic e:HEV απέσπασε πέντε αστέρια στις τελευταίες δοκιμές ασφάλειας του EuroNCAP. Μάλιστα, το ιαπωνικό εξηλεκτρισμένο μοντέλο, σημείωσε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας επιβατών και πεζών στην κατηγορία του.

Αυτό το καταφέρνει, αφού είναι κατάλληλα εξοπλισμένο από τη φίρμα με μία σειρά βελτιωμένων και αναβαθμισμένων τεχνολογιών. Επιπλέον, ενσαρκώνει τη δέσμευση, της Honda για επίτευξη μηδενικού αριθμού θανάτων από τροχαία ατυχήματα με οχήματα της, έως το 2050.

Honda Civic: 50 χρόνια και 11 γενιές μετά!

Τα εφόδια παθητικής ασφάλειας του Honda Civic e:HEV

Πιο συγκεκριμένα, για την Προστασία Ενηλίκων Επιβατών, το αμάξωμα του Civic διαθέτει δομικές ενισχύσεις που αυξάνουν τη συνολική παθητική ασφάλεια του οχήματος. Μεταξύ αυτών, είναι οι πρόσθετες ενισχύσεις στις εμπρός πόρτες και τα πλαίσια στα τόξα των θόλων των πίσω τροχών.

Ακόμα υπάρχει μία στήριξη πλήρους πλάτους που υποστηρίζει το σημείο σύνδεσης μεταξύ του δαπέδου και του τροπέτου από ρητίνη. Αυτή συμβάλλει στον έλεγχο και τον περιορισμό της παραμόρφωσης σε περίπτωση μιας μετωπικής ή πλαγιομετωπικής σύγκρουσης.

Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του νέου Civic περιλαμβάνουν συνολικά 11 αερόσακους στον στάνταρ εξοπλισμό. Ένας εμπρός κεντρικός αερόσακος είναι διαθέσιμος για πρώτη φορά, αποτρέποντας την επαφή ανάμεσα σε οδηγό και συνοδηγό σε μία πλευρική σύγκρουση.

Αυτές είναι οι τιμές του νέου Honda Civic e:HEV στην Ελλάδα

Τέλος, το Honda Civic e:HEV σημείωσε επίσης υψηλό σκορ στην κατηγορία Προστασία Παιδιών χάρη στα ενσωματωμένα σημεία πρόσδεσης ISOFIX. Μάλιστα, τα χαρακτηριστικά των σημείων πρόσδεσης συμμορφώνονται με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα i-Size.

Για την Προστασία Ευάλωτων Χρηστών των Δρόμων, το νέο Civic e:HEV διαθέτει νέας σχεδίασης ελάσματα ασφαλείας στον εμπρός προφυλακτήρα. Αυτά απορροφούν την ενέργεια κατά την πρόσκρουση, περιορίζοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των κάτω άκρων των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον, το καπό έχει τη δυνατότητα να αναδύεται σε περίπτωση σύγκρουσης. Μάλιστα είναι επενδεδυμένο με μία δομή ανάγλυφης μεμβράνης κάτω από την εξωτερική επιφάνεια που απορροφά τις δυνάμεις.

Το νέο Honda Civic e:HEV στο Μιλάνο για την Εβδομάδα Mόδας

Οι τεχνολογίες Honda Sensing του νέου Civic

Τα χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας του νέου Honda Civic e:HEV συμπληρώνουν οι τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης Honda Sensing. Το νέο Civic διαθέτει ευρυγώνια εμπρός κάμερα με γωνία θέασης 100 μοιρών. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να εντοπίζει τις διαγραμμίσεις και τα όρια του δρόμου, μοτοσυκλέτες και ποδηλάτες.

Επιπλέον, ένας ταχύτερος επεξεργαστής βελτιώνει την απόδοση του συστήματος. Έτσι, μπορεί να ανιχνεύει αντικείμενα νωρίτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ακόμα και πεζούς σε φωτεινό ή σκοτεινό περιβάλλον.

To νέο Honda Civic e:HEV είναι υβριδικό

Το Honda Sensing περιλαμβάνει και το Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning System). Μάλιστα, η σχεδίασή του επιτρέπει την ανίχνευση τυχόν οχήματα μπροστά από το αυτοκίνητο. Έτσι, εάν ο οδηγός πλησιάζει με υπερβολική ταχύτητα, τον ενημερώνει με ηχητικές, οπτικές και απτικές προειδοποιήσεις

Εάν και πάλι ο οδηγός δεν αντιδράσει, ενεργοποιείται το Collision Mitigation Braking System. Αυτό με τη σειρά του εφαρμόζει αυτόματα ελαφριά πέδηση για να περιορίσει την πιθανότητα ή τη σοβαρότητα μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης. Προφανώς, εάν το σύστημα ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση, θα φρενάρει με δύναμη.

Editorial