«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Σε ποιες Περιφέρειες είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα

Για άλλες τέσσερις Περιφέρειες ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Συγκεκριμένα από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ από σήμερα  27 Ιανουαρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης στις  29 Ιανουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η έναρξη υποβολής αιτήσεων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2021.  

Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια.

Η ώρα έναρξης της διαδικασίας, παραμένει ως είχε, στις 10.00 πμ.

Διαβάστε: Μακεδονία: Πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Επανεκκίνηση με τεχνικές προσαρμογές

Έπειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που ετέθησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid – 19, αποφασίστηκε να γίνουν τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των αιτήσεων.

Ειδικότερα:

    Ορίζεται διάστημα πέντε λεπτών ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της.

    Βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν στην πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά την συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.

    Διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Πρόσφατα

Δημοφιλή