Ασύρματη φόρτιση λεωφορείων στο Αεροδρόμιο του Κάνσας

Η Momentum εγκαθιστά ασύρματη φόρτιση λεωφορείων στο αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι.

To Διεθνές Αεροδρόμιο του Κάνσας Σίτι επενδύει στο επαγωγικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων της Momentum Dynamics, η οποία θα παρέχει τη λύση φόρτισης για τα ηλεκτρικά λεωφορεία όταν ξεκινήσει τη λειτουργία ο νέος τερματικός τους σταθμός, δηλαδή στις αρχές του 2023.

Δύο ασύρματοι επαγωγικοί φορτιστές 300 κιλοβάτ (kW) θα βρίσκονται σε στάσεις λεωφορείων στο νέο σταθμό ακριβώς έξω από την παραλαβή αποσκευών.

 

Momentum Dynamics

Το επαγωγικό σύστημα θα παρέχει συχνή σταδιακή φόρτιση, έτσι ώστε τα λεωφορεία να μπορούν να παραμείνουν σε λειτουργία κατά μήκος του τερματικού σταθμού (11 χιλιόμετρων) χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψουν στην αποθήκη για φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα υπάρχοντα ηλεκτρικά λεωφορεία πρόκειται να εξοπλιστούν εκ των υστέρων με ασύρματο σύστημα της Momentum. Τα λεωφορεία θα σταθμεύουν πάνω από τα επαγωγικά σημεία φόρτισης ενώ θα περιμένουν τους επιβάτες και μπορούν να συνεχίσουν να φορτίζουν ενώ οι επιβάτες θα επιβιβάζονται στα οχήματα.

Η Momentum λέει ότι με αυτό το σύστημα, οι μπαταρίες του λεωφορείου παραμένουν σχεδόν πλήρως φορτισμένες όλη την ημέρα. Η προσδοκία είναι ότι αυτοί οι δύο φορτιστές μπορούν να υποστηρίξουν ολόκληρο τον στόλο των περίπου 28 οχημάτων, κάτι που φυσικά αφαιρεί την ανάγκη ύπαρξης ενός ξεχωριστού φορτιστή για κάθε λεωφορείο.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος διάδρομος διέλευσης λεωφορείων με ασύρματη φόρτιση της Momentum Dynamics

momentumdynamics

Παρόλο που η Momentum Dynamics διαθέτει συστήματα ασύρματης φόρτισης από το 2016,  το συγκεκριμένο έργο σηματοδοτεί την δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου διαδρόμου διέλευσης λεωφορείων με ασύρματη φόρτιση.

Φέτος, η αμερικανική εταιρεία εγκατέστησε τρία συστήματα επαγωγικής φόρτισης, το καθένα με 300kW στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Σήμερα, η επαγωγική (ή ασύρματη) εταιρεία υποδομής φόρτισης χτίζει ένα ολόκληρο δίκτυο επαγωγικών διαδρομών φόρτισης, μέσω των οποίων τα λεωφορεία μπορούν να φορτίζουν όταν σταθμεύουν πάνω τους χωρίς να χρειάζονται βύσματα ή κάποιον άλλο τρόπο σύνδεσης.

momentum dynamics

Το έργο του διαδρόμου φόρτισης της Καλιφόρνιας που χρησιμοποιεί επαγωγικές βάσεις φόρτισης 300kW, θα έχει υποστήριξη από το πρόγραμμα BESTFIT Innovative Charging Solutions της Επιτροπής Ενέργειας της Καλιφόρνιας (CEC).

Διαβάστε επίσης: Το Michigan στοχεύει να κατασκευάσει τον πρώτο δημόσιο δρόμο με ασύρματη φόρτιση στις ΗΠΑ

Το δίκτυο φόρτισης της Καλιφόρνια λειτουργεί από δύο τοπικές υπηρεσίες (SolTrans και FAST) και θα τροφοδοτεί την υπηρεσία SolanoExpress της STA.

Το momentum του εξηλεκτρισμού μέσω της ασύρματης φόρτισης

momentumdynamics.

Αυτό το έργο υποδομής δεν χαρακτηρίζεται μόνο από την καινοτομία της τεχνολογίας, αλλά και από τη δυνατότητα για κοινή χρήση.

Το δίκτυο είναι ανοικτό και σε άλλους οργανισμούς που λειτουργούν σε αυτά τα κέντρα διαμετακόμισης. Το γεγονός αυτό μπορεί να ωφελήσει συνολικά τα μέσα συγκοινωνίας, όπως επισημαίνει ο Bob Kacergis, Chief Commercial Officer της Momentum Dynamics.

Το συγκεκριμένο έργο μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς της Momentum, μπορεί να επιταχύνει τον εξηλεκτρισμό της διέλευσης μεταξύ Σακραμέντο και Σαν Φρανσίσκο. Άλλωστε το αποτέλεσμα αυτό θα είναι απόλυτα «ευθυγραμμισμένο» τόσο με τις τοπικές, όσο και με τις ομοσπονδιακές πολιτικές μεταφορών.

momentumdynamics.

Διαβάστε επίσης: Μπορούν τα ηλεκτρικά οχήματα να «αποσυνδεθούν» από τα καλώδια φόρτισης;

«Η ασύρματη φόρτιση λεωφορείων και άλλων ηλεκτρικών οχημάτων με κοινή υποδομή είναι ένα καινοτόμο και σημαντικό μέσο για την υποστήριξη των δημόσιων μεταφορών», δήλωσε ο Hannon Rasool, Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Καυσίμων και Μεταφορών της Επιτροπής Ενέργειας της Καλιφόρνια.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!