H παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου της BMW, iX M60 στην CES

Για πρώτη φορά, η CES φιλοξενεί την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου της BMW, τη νέα BMW iX M60

Στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022 στο Λας Βέγκας, το BMW Group, παρουσίασε την εμπειρία κινητικότητας του αύριο. Για πρώτη φορά, η CES φιλοξένησε την παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου της BMW.

Πρόκειται για τη νέα BMW iX M60 (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 24,7 – 21,7 kWh/100 km* κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km), την ισχυρότερη έκδοση της νέας τεχνολογικής ναυαρχίδας του BMW Group, που θέτει νέα πρότυπα σε τομείς όπως η εμπειρία χρήστη, οι χειρισμοί και η συνδεσιμότητα, ενώ αξιοσημείωτες είναι οι λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης.

Ο Γερμανός κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παρουσιάζει επίσης μία σειρά καινοτομιών που συνδυάζουν τη δημιουργικότητα και την ψηφιοποίηση προσφέροντας συναρπαστικές στιγμές σε οδηγό και επιβάτες.

BMW Group και ψηφιακή τεχνολογία με σκοπό μια εξελιγμένη οδηγική εμπειρία

Στην CES 2022, το BMW Group παρουσίασε επίσης, το πώς μπορεί θα χρησιμοποιηθεί η ψηφιακή τεχνολογία με σκοπό μία εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία για τους πελάτες.

Τα νέα My Modes, που δημιουργούν μία βιωματική εμπειρία για το χρήστη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαδραματίζουν τον κύριο ρόλο.

Στην CES, το BMW Group αποκάλυψε τέσσερα νέα My Modes. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σύντομα για να συμπεριλάβει τα My Modes Expressive και Relax. Επιπλέον, το Digital Art Mode εισάγει την ψηφιακή τέχνη σε αυτοκίνητο για πρώτη φορά και το Theatre Mode προαγγέλλει μία νέα εποχή για την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο.

Βίντεο: Δείτε την παρουσίαση του συναρπαστικού VISION EQXX της Mercedes-Benz

Ο Pieter Nota , Μέλος Δ.Σ. της BMW AG , υπεύθυνος πελατών, μαρκών και πωλήσεων, δήλωσε : «Στις αρχές Δεκεμβρίου πετύχαμε ένα ορόσημο στο μετασχηματισμό μας παραδίδοντας το εκατομμυριοστό μας ηλεκτροκίνητο όχημα. Με την BMW iX M60, παρουσιάζουμε το ισχυρότερο και ταχύτερο ηλεκτρικό όχημα της προϊοντικής γκάμας στη φετινή CES. Παράλληλα, γνωρίζουμε ότι η ψηφιακή εμπειρία γίνεται όλο και σημαντικότερη για τους πελάτες μας. Με το Theatre Mode προσφέρουμε μία θεαματική εμπειρία ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο. Με το My Mode Digital Art, γινόμαστε ο πρώτος κατασκευαστής που φέρνει την ψηφιακή τέχνη μέσα σε αυτοκίνητο».

Το BMW IconicSounds Electric

Όπως η γραφιστική στις απεικονίσεις του BMW Curved Display, έτσι και οι ήχοι του οχήματος διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απογείωση της οδηγικής απόλαυσης.

Το BMW Group αναπτύσσει τα συγκεκριμένα ηχοτοπία για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε συνεργασία με τον οσκαρικό μουσικό συνθέτη ταινιών και νικητή βραβείων Grammy, Hans Zimmer.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία δημιουργήθηκε το BMW IconicSounds Electric, που φιλοξενείται στην CES 2022. Ντεμπούτο έκανε και το Theatre Mode, το νέο ορόσημο της BMW στην εμπειρία ψυχαγωγίας που θα μπορούν βιώνουν οι κάτοχοι μελλοντικών μοντέλων BMW, με το πίσω τμήμα τους να μεταμορφώνεται σε ιδιωτικό σινεμά.

Οι εντελώς νέες δυνατότητες εξατομίκευσης που ανοίγονται με την ψηφιακή τεχνολογία δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό. Η BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο του οποίου το εξωτερικό χρώμα δύναται να αλλάξει με το πάτημα ενός κουμπιού.

E Ink της BMW: Πως ένα ιδιαίτερο χρώμα μπορεί να επηρέασει ακόμα και την απόδοση ενός οχήματος

Η εγκατάσταση DIMENSIONS OF REAL προχώρησε όμως ακόμα περισσότερο. Αντί ενός φυσικού πρωτοτύπου, οι επισκέπτες της CES στο Λας Βέγκας εισέρχονταν μέσα από τέσσερις πύλες σε ‘διαστασιακούς κόσμους’ με βάση τα My Modes. Οι επισκέπτες έγιναν μέρος της δημιουργικής διαδικασίας αλληλεπιδρώντας απευθείας με το πρωτότυπο όχημα σε κάθε διάσταση.

Ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει ακόμα και την είσοδο και έξοδο από ένα χώρο στάθμευσης, μία λειτουργία που περιλαμβάνει πολλαπλούς ελιγμούς ελεγχόμενους είτε πλήρως είτε μερικώς από το εξωτερικό του οχήματος.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!