Η Goodyear λανσάρει νέα ελαστικά ειδικά διαμορφωμένα για ηλεκτρικά οχήματα

Η Goodyear Tire & Rubber Company είναι μία από τις εταιρείες που πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «νέου ElectricDrive GT», ενός νέου ελαστικού ειδικά διαμορφέωνμέου για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Goodyear ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου ελαστικού ειδικάσχεδιασμένου για οχήματα Tesla, τα οποία θα είναι και τα πρώτα που θα αποκτήσουν το νέο ελαστικό, καθώς και για άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η έλευση των ηλεκτρικών οχημάτων είχε ενδιαφέρουσα επίδραση σε πολλές πτυχές της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ανάγκη για περισσότερη αποτελεσματικότητα έκανε τους προμηθευτές να στρέψουν την προσοχή τους στην ανάπτυξη ειδικών εξαρτημάτων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αλλά και αρκετοί κατασκευαστές ελαστικών έχουν αναπτύξει ελαστικά ειδικά διαμορφωμένα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις για ελαστικά επειδή είναι συχνά βαρύτερα, αλλά και η προσήλωση στο κομμάτι της αυτονομίας καθώς και της απόδοσης έχουν επίσης οδηγήσει τους κατασκευαστές ελαστικών να επανεξετάσουν την ισορροπία μεταξύ πρόσφυσης, χειρισμού και απόδοσης.

Τα νέα ελαστικά ElectricDrive GT της Goodyear

Η Goodyear Tire & Rubber Company είναι μία από τις εταιρείες που πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «νέου ElectricDrive GT», ενός νέου ελαστικού ειδικά διαμορφέωνμέου για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Βόρειας Αμερικής.

Ο David Reese, αντιπρόεδρος ανάπτυξης προϊόντων στην Goodyear America, σχολίασε την συγκεκριμένη ανακοίνωση ως εξής:

«Τα προϊόντα που προβλέπουν τις ανάγκες κινητικότητας των καταναλωτών είναι κεντρικής σημασίας για την εστίαση της Goodyear στην καινοτομία. Τα ηλεκτρικά οχήματα παρουσιάζουν ένα πολύ συγκεκριμένο σύνολο απαιτήσεων για τη ροπή, τον θόρυβο, την αυτονομία, την αντίσταση κύλισης καθώς και για την συνολική τους απόδοση. Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε κορυφαίες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση του εξελισσόμενου τοπίου των EV».

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ελαστικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ένα από τα προβλήματα με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ότι είναι τόσο αθόρυβα που άλλοι ήχοι, όπως ο ήχος των ελαστικών που κυλούν στο δρόμο, γίνονται πιο αισθητοί.

Η Goodyear το αντιμετωπίζει το ζ’ητημα αυτό, με την τεχνολογία SoundComfort στο ElectricDrive GT:

«Το ElectricDrive GT διαθέτει την τεχνολογία SoundComfort της Goodyear®, ηποία λειτουργεί ως φράγμα ήχου και συμβάλλει στη μείωση του θορύβου στο δρόμο. Είναι επίσης σχεδιασμένο με ασύμμετρο σχέδιο πέλματος και εξειδικευμένο μείγμα πέλματος που παρέχει βελτιωμένη πρόσφυση, δίνοντας στους οδηγούς των EV σιγουριά στον χειρισμό τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα.»

Ο Andrew Lau, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων, είπε για τα ελαστικά ElectricDrive GT:

«Με τη συνεχή ανάπτυξη στην κατηγορία EV, η Goodyear είχε την ευκαιρία να προσφέρει στους καταναλωτές ένα ελαστικό σχεδιασμένο για τις μοναδικές ανάγκες αυτών των οχημάτων. Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί αναζητούν ένα βελτιστοποιημένο ελαστικό που δεν θυσιάζει όμως την απόδοση. Το ElectricDrive GT σχεδιάστηκε με αυτό το γεγονός κατά νου και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτήν την επιλογή στην αγορά για τους οδηγούς EV στις ΗΠΑ.»

Η Goodyear αναφέρει ότι τα προϊόνα ElectricDrive θα εμαφανιστούν στη Βόρεια Αμερική μέσα στο 2022 και θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε μέγεθος 255/45R19 104W XL, το οποίο τυχαίνει να είναι συμβατό με το Tesla Model Y και το Model 3, τα δύο πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ αυτή την στιγμή.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!