Η Hyundai αποκάλυψε το SEVEN, το μεγάλο e-SUV της μάρκας IONIQ

Tο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV SEVEN θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hyundai Motor, μαζί με άλλα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως το IONIQ 5 και το XCIENT Fuel Cell, στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Αντζελες από τις 19 έως 28 Νοεμβρίου 2021.

Η Hyundai Motor Company αποκάλυψε το SEVEN, το νέο concept μεγάλο ηλεκτρικό SUV της στην έκθεση αυτοκινήτου AutoMobility LA.

Μετά το 45 concept το 2019 και το Prophecy το 2020, το SEVEN concept ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη μάρκα IONIQ, την αποκλειστική μάρκα για ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai.

Το SEVEN είναι μια σαφής ένδειξη της δέσμευσης της Hyundai για μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2045.

Ισχυρές επιδόσεις με στόχο ηλεκτρικής αυτονομίας άνω των 485 χλμ.

Χάρη στην ευέλικτη πλατφόρμα E-GMP, το SEVEN θα είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετική αυτονομία και δυνατότητες εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης.

Σε πραγματικές συνθήκες με φορτιστή 350 kW, το SEVEN θα είναι σε θέση να φορτίσει από 10% έως 80% σε περίπου 20 λεπτά. Το SEVEN concept έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει στόχο αυτονομίας άνω των 485 χιλιομέτρων.

Ένα φιλόξενο, premium σαλόνι για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης

Η προτεραιότητα του εσωτερικού σχεδιασμού του SEVEN έγκειται στην καινοτομία του χώρου που προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ελευθερία από ποτέ. Το μεταξόνιο του SEVEN φτάνει τα 3,2 μέτρα.

Το επίπεδο δάπεδο επιτρέπει στη Hyundai Motor να αναπτύξει μια εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές διατάξεις καθισμάτων που βρίσκονται σε σειρά, δημιουργώντας μια πιο άνετη εσωτερική διάταξη.

Οι Pillarless Coach Doors προσφέρουν μια μεγάλη είσοδο που αποκαλύπτει ένα φιλόξενο εσωτερικό με μια εντελώς νέα διάσταση χώρου. Η βελτιωμένη γραμμή οροφής, το μακρύ μεταξόνιο και το επίπεδο δάπεδο που εκτείνεται μέχρι την τρίτη σειρά ανοίγουν νέες ευκαιρίες για να επιπλώσετε το εσωτερικό σαν ένα premium σαλόνι.

Το SEVEN ενσωματώνει, επίσης, το μελλοντικό όραμα της Hyundai για αυτόνομη μετακίνηση. Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ένα αναδιπλούμενο μοχλό ελέγχου που κρύβεται όταν δεν χρησιμοποιείται. Χωρίς την ανάγκη του συνηθισμένου εξοπλισμού του οδηγού, το εξαιρετικά λεπτό cockpit και οι ενσωματωμένες οθόνες δημιουργούν μια εμπειρία που παραπέμπει σε σαλόνι.

Η διάταξη των καθισμάτων είναι αντίθετη με τα παραδοσιακά SUV διαθέτοντας περιστρεφόμενες πολυθρόνες και ένα κυρτό πάγκο. Αυτή η διάταξη καθισμάτων μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον οδηγό ή τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Παράλληλα, το SEVEN διαθέτει κονσόλα Universal Island, ειδικά σχεδιασμένες οικιακές συσκευές και πολυλειτουργικό Smart Hub. Όταν το Smart Hub και τα μπροστινά καθίσματα συνδυάζονται με τα πίσω καθίσματα, το SEVEN γίνεται ένα περιβάλλον όπου οι πελάτες μπορούν να ζήσουν ποιοτικό χρόνο μόνοι τους ή μαζί με τη λάμψη του κρυφού φωτισμού στις πλαϊνές πόρτες.

«Το SEVEN τολμά να ξεφύγει από την πεπατημένη», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President, Head του Hyundai Global Design.

«Το SEVEN ανοίγει το δρόμο προς τα εμπρός για το τι χρειάζεται ένα SUV στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με μια μοναδική αεροδυναμική καθαρή μορφή που δεν συμβιβάζεται με την σκληρή προσωπικότητά του. Το εσωτερικό ανοίγει μια νέα διάσταση χώρου που φροντίζει τον επιβάτη ως οικογενειακός χώρος διαβίωσης».

Ένα βιώσιμο και καθαρό περιβάλλον κινητικότητας

Το SEVEN χρησιμοποιεί πολλά φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ενώ προσφέρει κορυφαία χαρακτηριστικά υγιεινής, όπως σύστημα ροής αέρα Hygiene και αποστείρωση UVC.

Η Hyundai εφάρμοσε βιοβαφή στο εξωτερικό του SEVEN και ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά σε όλο το εσωτερικό. Ο γύψος, οι ξύλινες επιφάνειες και η μοκέτα από bamboo, η βιολογική ρητίνη και το εσωτερικό χρώμα βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές που μπορούν να μειώσουν τη ρύπανση από τη διαδικασία παραγωγής.

Η εκτεταμένη χρήση χαλκού και υφασμάτων ειδικής επεξεργασίας με αποδεδειγμένα αντιβακτηριδιακά χαρακτηριστικά διασφαλίζουν ότι όλες οι επιφάνειες μέσα στο SEVEN παραμένουν καθαρές ανά πάσα στιγμή.

Το Hygiene Airflow System εμπνέεται από την εξελιγμένη διαχείριση ροής αέρα των επιβατών των αεροσκαφών.

Το σημαντικό αυτό το σύστημα μπορεί να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα είτε το όχημα βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι μειώνοντας τη διασταυρούμενη μόλυνση μεταξύ των επιβατών και απομονώνοντας τη ροή αέρα μεταξύ των εμπρός και των πίσω επιβατών.

IONIQ: Αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα που αναδεικνύουν το μελλοντικό όραμα κινητικότητας της Hyundai

Κάθε όχημα που αναπτύχθηκε για τη μάρκα IONIQ προσφέρει μια εμπειρία επόμενης γενιάς στους πελάτες ενσωματώνοντας απρόσκοπτα στην καθημερινή χρήση τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Το SEVEN concept είναι το τέλειο παράδειγμα της IONIQ, με τη διαστημική καινοτομία και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του να μεταμορφώνουν το όχημα σε έναν καινοτόμο χώρο διαβίωσης σε τροχούς.

«Ως απτή απόδειξη του οράματος της Hyundai για «Πρόοδο για την Ανθρωπότητα» (Progress for Humanity), το IONIQ αλλάζει την εμπειρία των πελατών με ηλεκτρικά οχήματα, προσαρμόζοντας διαφορετικούς τρόπους ζωής χωρίς περιορισμούς», δήλωσε ο κ. Thomas Schemera, Executive Vice President και Global Chief Marketing Officer της Hyundai Motor Company. «Το SEVEN αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση για επαναπροσδιορισμό των καθημερινών εμπειριών».

«Το SEVEN concept καταδεικνύει το δημιουργικό όραμα και την προηγμένη τεχνολογική ανάπτυξη της Hyundai για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης» δήλωσε ο κ. José Muñoz, President και CEO της Hyundai Motor North America. «Ο καινοτόμος εσωτερικός του χώρος, το φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετάδοσης κίνησης και οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης αποκαλύπτουν ένα συναρπαστικό μέλλον για τους πελάτες SUV της Hyundai».

Πρεμιέρα του XCIENT Heavy Duty Fuel Cell Truck στην AutoMobility LA

Το νέο φορτηγό κυψελών καυσίμου βαρέως τύπου XCIENT της Hyundai Motor κάνει, επίσης, το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου AutoMobility LA στη Βόρεια Αμερική.

Η Hyundai έχει πραγματοποιήσει παγκόσμιες συνεργασίες για την ανάπτυξη φορτηγών κυψελών καυσίμου XCIENT για εμπορικές μεταφορές και 46 οχήματα έχουν ήδη διατεθεί στην Ελβετία. Τώρα, η Hyundai Motor επεκτείνει τις προσπάθειές της στην Καλιφόρνια.

Το U.S. XCIENT θα εκτίθεται σε περίοπτη θέση στο περίπτερο της Hyundai, με διαθέσιμους ειδικούς τεχνολογίας επιτόπου για να βοηθήσουν με επιπλέον πληροφορίες.

Το IONIQ 5 κάνει, επίσης, ντεμπούτο στην AutoMobility LA

Το IONIQ 5 θα κάνει, επίσης, το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική στην AutoMobility LA. Το IONIQ 5 είναι το ολοκαίνουριο, πλήρως ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους CUV της Hyundai.

Ο σχεδιασμός του εξερευνά νέες εμπειρίες που είναι δυνατές μόνο με την E-GMP. Το εσωτερικό του αξιοποιεί μοναδικές αναλογίες με μεταξόνιο 3.000 mm και ανεβάζει τον πήχη της άνεσης και της χρηστικότητας με ένα επίπεδο δάπεδο.

Το εσωτερικό αντικατοπτρίζει, επίσης, τη δέσμευση της Hyundai για βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση σε πολλά σημεία επαφής.

Το IONIQ 5 παρέχει, επίσης, δυνατότητα Vehicle-to-Load (V2L), η οποία μπορεί να μετατρέψει το όχημα σε φορτιστή με τροχούς για να τροφοδοτήσει διάφορες ηλεκτρικές συσκευές εν κινήσει.

Tο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV SEVEN θα βρίσκεται στο περίπτερο της Hyundai Motor, μαζί με άλλα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, όπως το IONIQ 5 και το XCIENT Fuel Cell, στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Αντζελες από τις 19 έως 28 Νοεμβρίου 2021.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!