Η Indigo ετοιμάζεται να λανσάρει ηλεκτρικά οχήματα για delivery στην CES

Η Indigdo Technologies υπόσχεται «μια νέα γενιά» ειδικά κατασκευασμένων ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία υποστηρίζει ότι είναι, ευρύχωρα, φιλικά προς το περιβάλλον και στοχεύουν ειδικά στην αγορά των υπηρεσιών των κοινόχρηστων οχημάτων και του delivery.

Υπόσχονται επίσης δυνατούς ηλεκτρικούς κινητήρες, προηγμένα συστήματα ανάρτησης, ασύρματη φόρτιση υψηλής ταχύτητας και επαναστατικό λογισμικό διαχείρισης της μπαταρίας και μάλιστα σε ανταγωνιστική τιμή.

Είναι τα ηλεκτρικά οχήματα της Indigo πολύ καλά για να είναι αληθινά;

«Αλλάζουμε το πρότυπο των ηλεκτρικών οχημάτων αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ενεργής ανάρτησης και ασύρματης μεταφοράς ισχύος για να κατασκευάσουμε τα πρώτα εξαιρετικά αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα στον κόσμο με ανώτερη οδική συμπεριφορά και άνεση», αναφέρει ο ιστότοπος της Indigo Technologies.

H Indigo προσφέρει δύο εκδόσεις του νέου ηλεκτρικού βαν της, FLOW. Το FLOW και το FLOW PLUS χρησιμοποιούν την τεχνολογία “IndiWheel” που χρησιμοποιεί “το πρώτο all-in-one σύστημα μετάδοσης κίνησης στον κόσμο με ταυτόχρονη ηλεκτρική πρόωση στον τροχό και ηλεκτρική ενεργή ανάρτηση”.

Εταιρείες όπως η Aptera και η Lordstown Motors προσπαθούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνολογία, αλλά η προσθήκη της ενεργής ανάρτησης από την Indigo είναι σημαντική, καθώς πρόκειται για μια ανάρτηση που μπορεί να προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις συνθήκες του δρόμου σε αντίθεση με μια παθητική ανάρτηση.

«Η Indigo εφηύρε τροχούς που δίνουν περισσότερο χώρο και άνεση στα μικρά αστικά ηλεκτρικά οχήματα», λέει ο Will Graylin, Διευθύνων Σύμβουλος της Indigo.

«Χωρίς το κιβώτιο ταχυτήτων και τον κινητήρα μεταξύ των τροχών, το Indigo FLOW έχει χαμηλό, επίπεδο δάπεδο που παρέχει περισσότερο χώρο φόρτωσης από οποιοδήποτε όχημα του μεγέθους του. Και η ενεργή ανάρτηση σε κάθε τροχό προσφέρει μια εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά σε προσιτή τιμή».

Παραδόσεις τροφίμων για καλό σκοπό… από τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Το δελτίο τύπου ανακοινώνει επίσης ότι ο Volker Kaese, πρώην Επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντων Καινοτομίας της Audi, ο Eric Obers, πρώην ηγέτης σχεδιασμού στην Porsche και η Lucid, και ο Hugh Robinson, επίσης της Porsche, έχουν ενταχθεί πλεόν στην ομάδα της Indigo.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Indigo θα εμφανιστεί με ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο στην Έκθεση CES αυτής της εβδομάδας ή αν «απλώς» θα δείξει μια ιδέα ή μια πλατφόρμα για ένα μελλοντικό όχημα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!