Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Λονδίνου θα εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2023

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί του Λονδίνου, με στόλο 4.000 ηλεκτρικών ταξί, θα γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2023.

Η Addison Lee, μια ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης ταξί και ταχυμεταφορών με έδρα το Λονδίνο, και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης ιδιωτικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ότι ολόκληρος ο στόλος της θα γίνει πλήρως ηλεκτρικός μέχρι το 2023. Ο τρέχων στόλος της ανέρχεται σήμερα σε περίπου 4.000 αυτοκίνητα.

Περισσότερα ηλεκτρικά ταξί για το Λονδίνο

Addison Lee electric taxi

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει 219 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να μεταβεί σε ηλεκτρικά οχήματα δύο χρόνια νωρίτερα από όλους τους άλλους μεγάλους ιδιωτικούς φορείς ενοικίασης οχημάτων στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένης και της Uber.

Η Addison Lee συνεργάζεται με τη Volkswagen για την αγορά ID.4. Ουσιαστικά θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που έχει γίνει από ιδιωτικό πάροχο ενοικίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα.

Από τον Νοέμβριο, η εταιρεία ταξί θα διαθέτει σταδιακά 200 ​​Volkswagen ID.4 στους δρόμους του Λονδίνου σε μηνιαία βάση.

Διαβάστε επίσης: Το Λονδίνο θα προμηθεύεται μόνο λεωφορεία με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Ο Liam Griffin, Διευθύνων Σύμβουλος της Addison Lee, δήλωσε σχετικά με την υποδομή φόρτισης, αλλά και για τον στόλο τους που σύντομα θα είναι πολύ μεγάλος: “Με μόλις πάνω από 300 γρήγορους φορτιστές στο Λονδίνο, η υποδομή φόρτισης για την υποστήριξη αυτού του στόλου δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε απασχολημένοι με την αναζήτηση συνεργατών που αναλαμβάνουν τη φόρτιση των EV και παρέχουν καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των οδηγών μας. Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να μοιραστούμε πληροφορίες σχετικά με αυτές σύντομα”.

 

Addison Lee electric taxi

Νωρίτερα φέτος, η Addison Lee συνεργάστηκε στο Λονδίνο με την εταιρεία στόλου ταξί Comcab, η οποία αποτελείται από 650 ηλεκτρικά μαύρα ταξί.

Όποιος έχει περάσει χρόνο στο Λονδίνο γνωρίζει πόσο απανταχού παρόντα είναι τα αυτοκίνητα της Addison Lee.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα ηλεκτρικά διώροφα λεωφορεία στους δρόμους του Λονδίνου – Cars Electric

Για αυτό και η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να επηρεάσει θετικά και να μειώσει τις εκπομπές των ρύπων στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Addison Lee, «20.000 διαδρομές θα πραγματοποιούνται πλέον με μηδενικές εκπομπές ρύπων κάθε μέρα στο Λονδίνο».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!