Η Μόσχα στόλισε το 900ο ηλεκτρικό της λεωφορείο με γιορτινά λαμπιόνια

Το 900ο ηλεκτρικό λεωφορείο βγαίνει στους δρόμους της Μόσχας.

Αν κάποιος σας ρωτούσε ποια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου έχει τα περισσότερα ηλεκτρικά λεωφορεία σε λειτουργία εκτός Κίνας, ποια θα απαντούσατε;

Θα ήταν η πρώτη σας εικασία η πρωτεύουσα μιας χώρας που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων στον πλανήτη; Και όμως.

Η Μόσχα κυκλοφόρησε πρόσφατα το 900ο ηλεκτρικό λεωφορείο της ενώ σχεδιάζει να έχει 1000 σε λειτουργία στους δρόμους της πολύ σύντομα.

Το 900ο e-bus αυτές τις μέρες, είναι διακοσμημένο γιορτινά

Το 900ο e-bus διακοσμημένο με φώτα νέον φωτάκια έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στα νότια της πόλης. Το όχημα συναρμολογήθηκε στο καινοτόμο οικολογικό εργοστάσιο SVARZ της KAMAZ, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο.

Χθες τέθηκαν σε κυκλοφορία ηλεκτρικά λεωφορεία σε 66 δρομολόγια λεωφορείων συνολικού μήκους σχεδόν 800 χιλιόμετρα στους δρόμους της Μόσχας ενώ φέτος τα ηλεκτρικά λεωφορεία μετέφεραν περισσότερα από 77 εκατομμύρια επιβάτες.

Περισσότερα από 150 εκατομμύρια άνθρωποι μεταφέρθηκαν μέσα στα τρία χρόνια της λειτουργίας τους. Εξάλλου, η Μόσχα αναπτύσσει τώρα πολύ ενεργά και την υποδομή φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 150 σημεία φόρτισης στην πόλη και μέχρι το τέλος του 2023 ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σε 500 σταθμούς φόρτισης.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία διακοσμημένα για την Πρωτοχρονιά κυκλοφορούν στους δρόμους της Μόσχας για τέταρτο χειμώνα. Φέτος, ο Δήμαρχος της Μόσχας έκανε ένα ξεχωριστό δώρο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης καθώς στόλισε επίσης τους συρμούς του μετρό, το τραμ και τα λεωφορεία. Το 900ο ηλεκτρικό λεωφορείο ξεκίνησε επίσης τη λειτουργία του. Αυτό είναι το 300ο ηλεκτρονικό λεωφορείο που αγοράζεται με τα κεφάλαια του πράσινου ταμείου ανάπτυξης.

Το στολισμένο πρωτοχρονιάτικο ηλεκτρικό λεωφορείο θα λειτουργεί στα νότια της Μόσχας

Russian bus

Συνολικά, σε όλη την περίοδο της λειτουργίας τους, τα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Μόσχα έχουν μεταφέρει 150 εκατομμύρια ανθρώπους και περισσότερους από 77 εκατομμύρια μέσα στο 2021.

«Το 2021, η Μόσχα σταμάτησε να αγοράζει λεωφορεία ντίζελ», δήλωσε ο Maksim Liksutov, Αντιδήμαρχος Μεταφορών της Μόσχας. «Η Μόσχα διαθέτει πλέον τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη.»

Στη Μόσχα εκτελούν δρομολόγια 700 ηλεκτρικά λεωφορεία

«Το επόμενο έτος, σχεδιάζεται επίσης να αυξηθεί το μέγεθος των οικολογικών μεταφορών στην πόλη. Αυτό, με τη σειρά του, θα βοηθήσει να να μειωθεί η ποσότητα των επιβλαβών εκπομπών και θα βελτιώσει σημαντικά την περιβαλλοντική κατάσταση στη Μόσχα», δήλωσε ο Maksim Liksutov, αναπληρωτής Δήμαρχος Μεταφορών στην Μόσχα.

Όλα τα δρομολόγια της πόλης θα λειτουργούν με φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία έως το 2030. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η κυβέρνηση της Μόσχας θα αγοράζει περισσότερα από 500 ηλεκτρικά λεωφορεία σε ετήσια βάση, και επίσης αναμένεται να αναπτύξει ένα καινοτόμο μοντέλο λεωφορείων υδρογόνου.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!