Η Nissan χορηγεί δωρεάν τεχνολογία για την υποστήριξη της μάχης ενάντια στον COVID-19

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή συσκευών ανέπαφης μέτρησης της θερμοκρασίας

Η Nissan υποστηρίζει την μάχη ενάντια στον  COVID-19, παρέχοντας δωρεάν άδειες για την χρήση της  τεχνολογίας αισθητήρων θερμικής απεικόνισης που η ίδια ανέπτυξε.

Η Nissan χορηγεί την  άδεια χρήσης της  συγκεκριμένης τεχνολογίας χαμηλού κόστους,  σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης Ανοικτής Πρόσβασης IP κατά του COVID-19, με την οποία η εταιρεία συντάχθηκε τον Μάιο. Υπογράφοντας τη δήλωση, η Nissan συμφώνησε να μην ζητήσει αποζημίωση ούτε να διεκδικήσει κανένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μοντέλο χρησιμότητας, σχέδιο ή πνευματικά δικαιώματα, έναντι οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Οι άδειες προορίζονται για πολλαπλά προϊόντα που αναπτύσσονται από την Chino Corp. και την Seiko NPC Corp. Η Chino χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Nissan για την ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση συσκευών μέτρησης θερμοκρασίας σώματος με ανέπαφο τρόπο, που μπορούν να ανιχνεύσουν γρήγορα τις υψηλές θερμοκρασίες στην επιφάνεια του σώματος.

Η Seiko NPC έχει αναπτύξει αισθητήρες υπό την άδεια χρήσης της τεχνολογίας από την IHI AerospaceCo., Ltd. Αυτοί οι αισθητήρες χρησιμοποιούνται σε συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας επιφάνειας σώματος με ανέπαφο τρόπο,  για πολλές εταιρείες.

Οι συγκεκριμένες συσκευές μέτρησης χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις όπως σχολεία, αεροδρόμια και ιατρικές δομές,  για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο αισθητήρας ανέπαφης μέτρησης θερμοκρασίας της Nissan,  ανιχνεύει τις υπέρυθρες ακτίνες από ένα αντικείμενο ή περιοχή. Μπορεί να εμφανίσει εικόνες, όπως κατανομές θερμοκρασίας, με ανάλυση περίπου 2000 pixel και μπορεί να κατασκευαστεί με σημαντικά χαμηλότερο κόστος από τους αισθητήρες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας συμβατικές τεχνολογίες.

Πρόσφατα

Δημοφιλή