Η πρώτη μπαταρία για EV από 100% ανακυκλωμένα μέταλλα

Η Northvolt ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο όπου η εταιρεία θα μπορεί να ανακυκλώνει 125.000 τόνους μπαταριών ετησίως.

Ο σουηδικός προμηθευτής μπαταριών Northvolt ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα ανακύκλωσης Revolt δημιούργησε μια λειτουργική μπαταρία EV που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα μέταλλα. Η μπαταρία είναι κατασκευασμένη με μέταλλα που ανακτώνται από άχρηστες πλέον μπαταρίες, δήλωσε η Northvolt σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Μάλιστα, κατά τις δοκιμές, τα ανακυκλωμένα υλικά απέδωσαν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με τα νέα μέταλλα, ανέφερε η εταιρεία.

Η Northvolt ανέφερε ότι η ανακύκλωση και η παραγωγή έγιναν σε μια ενιαία τοποθεσία στο Västerås της Σουηδίας και ότι η διαδικασία ανάκτησης νικελίου, μαγγανίου και κοβαλτίου έγινε με τη χρήση ενός «υδάτινου διαλύματος» για την απομόνωση των μετάλλων από άλλα υλικά.

Η δημιουργία του εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών Northvolt Revolt Ett

Η Northvolt ισχυρίζεται ότι η συγκεκριμένη μπαταρία με τα ανακυκλωμένα μέταλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικό επίπεδο. Ενώ και άλλες μπαταρίες από ανακυκλωμένα υλικά πιθανότατα έχουν κατασκευαστεί σε εργαστηριακό περιβάλλον στο παρελθόν, η Northvolt ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο όπου η εταιρεία θα μπορεί να ανακυκλώνει 125.000 τόνους μπαταριών σε ετήσια βάση.

Η κατασκευή του εργοστασίου ανακύκλωσης, που θα βρίσκεται δίπλα στο εργοστάσιο μπαταριών της Northvolt Ett στο Skellefteå της Σουηδίας, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022.

Η Northvolt στοχεύει στο 2023 ως το έτος για την έναρξη των εργασιών ανακύκλωσης, χρησιμοποιώντας μπαταρίες που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Τα ανακυκλωμένα υλικά θα προμηθεύουν το παρακείμενο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, παρέχοντας επαρκή όγκο μετάλλων για την παραγωγή 30 GWh ετησίως που μεταφράζεται στο ήμισυ της συνολικής ετήσιας παραγωγής μπαταριών του εργοστασίου, σύμφωνα με τη Northvolt.

Η Volvo και η Northvolt συνεργάζονται στην ανάπτυξη και παραγωγή μπαταριών

Η Northvolt θα παράγει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvο, η οποία εμπλουτίζει συνεχώς την γκάμα των αυτοκινήτων της με μοντέλα μηδενικών ρύπων και συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης.

Η Volvo παρουσίασε στις Βρυξέλλες το C40 Recharge – Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της σουηδικής φίρμας

Η BMW έχει επίσης συνάψει συμφωνία για προμήθεια από τη Northvolt ξεκινώντας από το έτος 2024.

Η Volkswagen ανακοίνωσε επίσης μια κοινοπραξία 50/50 με τη Northvolt, με στόχο να διατηρήσει την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών της για την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα καταγωγής της.

Στις ΗΠΑ, η Ford ανακοίνωσε μια συνεργασία ανακύκλωσης με την Redwood Materials, ενώ η General Motors επέλεξε τη Li-Cycle ως συνεργάτη της για την ανακύκλωση μπαταριών.

Η διαχείριση της ανακύκλωσης μπαταριών των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μέρος ενός προβλήματος που αναζητά λύση

Καθώς η επαναχρησιμοποίηση γίνεται όλο και πιο σημαντικό μέρος τόσο για τη βιωσιμότητα όσο και για τη σταθερότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, μπορούμε να στοιχηματίσουμε ότι αυτές δεν θα είναι οι μόνες υψηλού προφίλ συνεργασίες σε αυτόν τον τομέα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!