Η πρώτη διεθνής πτήση του ηλεκτρικού αεροσκάφους Spirit of Innovation της Rolls-Royce είναι πολύ κοντά

Η Rolls-Royce σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική διεθνή πτήση με το ηλεκτρικό αεροπλάνο, Spirit of Innovation, και μάλιστα με ταχύτητα πτήσης άνω των 480 χλμ./ώρα!

Ενώ η Rolls-Royce Motors Cars Ltd. δεν έχει ακόμη βγάλει στην παραγωγή κάποιο ηλεκτρικό όχημα, η Rolls-Royce Holdings έχει εστιάσει στα ηλεκτρικά αεροσκάφη, καθώς και στην επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών ρύπων σε διάφορες λειτουργίες της έως το 2030.

Άλλωστε, όλα τα προϊόντα της εταιρείας αναμένεται να ακολουθήσουν την “πράσινη τροχιά” έως το 2050.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Rolls-Royce Holdings παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων αεροπλάνων στον κόσμο.

Το ηλεκτρικό αεροπλάνο Spirit of Innovation δημιουργήθηκε μέσω του προγράμματος ACCEL, το οποίο σημαίνει «Επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης στις πτήσεις».

Σε συνεργασία με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών κινητήρων YASA και την αεροπορική εταιρεία Electroflight, το ηλεκτρικό αεροπλάνο της R-R είναι κατασκευασμένο για να δημιουργήσει νέα παγκόσμια ρεκόρ και να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να γίνουν συντομότερα πραγματικότητα τα αεροπορικά ταξίδια με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Maker «δείχνει» το μέλλον των βιώσιμων μετακινήσεων

Το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace θα ρυμουλκεί το Spirit of Innovation

Το Jaguar I-Pace είναι ένα ηλεκτρικό SUV που έκανε το ντεμπούτο του το 2018 και αποτελεί τεράστιο μέρος της προσπάθειας της Jaguar να είναι ηλεκτρική από το 2025.

Η Jaguar και το ηλεκτρικό I-Pace SUV θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία με την υποστήριξη που θα παρέχει στο Spirit of Innovation της Rolls-Royce καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, αφού θα είναι ειδικά εξοπλισμένο με σκοπό τη ρυμούλκηση του ηλεκτρικού αεροπλάνου.

Σύμφωνα με δελτίο Tύπου της Rolls-Royce Holdings, το ηλεκτρικό της αεροπλάνο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση με τη βοήθεια του Jaguar-Land Rover, το οποίο θα το ρυμουλκήσει και θα του προσφέρει περαιτέρω υποστήριξη.

Ο Rob Watson, διευθυντής της Rolls-Royce Electrical, αναφέρει: “Οι Rolls-Royce και Jaguar Land Rover είναι πρωτοπόροι του Ηνωμένου Βασιλείου που επικεντρώνονται στην προώθηση της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Είμαστε χαρούμενοι που η Jaguar Land Rover μας δανείζει οχήματα όπως το I-PACE καθώς προσπαθούμε να αναπτύξουμε το γρηγορότερο ηλεκτρικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Είναι σημαντικό για εμάς ότι το πρόγραμμα ACCEL είναι φιλικό προς το περιβάλλον και αυτό θα υποστηρίζεται περεταίρω από την ύπαρξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων για υποστήριξη της προσπάθειας από εδάφους“.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνητα φέριμποτ θα… πετάνε στο Στενό της Μάγχης

Σύμφωνα με την Rolls-Royce, το ηλεκτρικό σύστημα προώθησης του Spirit of Innovation μπορεί να προσφέρει πάνω από 500 ίππους με τη βοήθεια της πρώτης μπαταρίας με την περισσότερη ενεργειακή πυκνότητα που συναρμολογήθηκε ποτέ για ένα αεροπλάνο.

Αυτή η μπαταρία μπορεί να παρέχει αρκετή ενέργεια για να πετάξει από το Λονδίνο στο Παρίσι πραγματοποιώντας μία μόνο φόρτιση.

Το Jaguar I-PACE μπορεί να ταξιδέψει 469 χλμ (WLTP) με μία μόνο φόρτιση, το οποίο τυχαία είναι η ακριβής απόσταση οδικώς από το Λονδίνο έως το Παρίσι.

 

Ο UK MD της Jaguar – Land Rover, Rawdon Glover, δήλωσε: “Το I-PACE είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Όταν κυκλοφόρησε το 2018, ήταν το πρώτο premium ηλεκτρικό SUV στον κόσμο που καθιέρωσε την Jaguar ως ηγέτη της ηλεκτροκίνησης και έβαλε τη μάρκα στο δρόμο για να γίνει πλήρως ηλεκτρική έως το 2025.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίζουμε έναν άλλο σπουδαίο βρετανικό πρωτοπόρο, την Rolls Royce και την ομάδα του Spirit of Innovation”.

Το Spirit of Innovation της Rolls-Royce έχει ήδη ολοκληρώσει βασικές δοκιμές εδάφους, αλλά και μεταφοράς με το I-Pace και θα προετοιμαστεί στη συνέχεια για τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του που θα πραγματοποιηθούν μέσα τους επόμενους μήνες.

Δείτε το βίντεο της Rolls – Royce:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!