Η Rosberg X Racing (RXR) είναι οι πρωταθλητές της πρώτης σεζόν του Extreme E

Η πρώτη σεζόν του Extreme Ε έλαβε τέλος εχθές, δίνοντας τη νίκη στη RΧR (Rosberg X Racing), παρόλο που τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο Jurassic X Prix στο Ντόρσετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στη πρώτη θέση του τελευταίου αυτού αγώνα βρέθηκε η ομάδα Χ44 ισοφαρίζοντας με τη RXR με 155 πόντους, ωστόσο η RXR πήρε το πρωτάθλημα έχοντας κερδίσει τους 3 απο τους 5 αγώνες του Πρωταθλήματος.

Η Cristina Gutierrez του X44 έκανε την καλύτερη εκτόξευση από το grid με το E-SUV ODYSSEY 21, αρχικά μπροστά από τη Molly Taylor του RXR και τη Mikaela Ahlin-Kottulinsky του JBXE. Στη τέταρτη θέση ήταν η Cattie Munnings του Andretti United Extreme που κατάφερε ήδη από τον πρώτο γύρο να περάσει τη Mikaela Ahlin-Kottulinsky. Στη συνέχεια όμως η Mikaela Ahlin-Kottulinsky ανέβηκε στη δεύτερη θέση περνώντας όχι μόνο την Cattie Munnings αλλά και την Molly Taylor. Με μια έξυπνη κίνηση η Cattie Munnings παιρνάει την Molly Taylor, αφήνοντας την πίσω με την Laia Sanz της ομάδας Sanz Extreme E. Με αυτόν τον τρόπο μείωσε το κενό με την Mikaela Ahlin-Kottulinsky που όμως χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου η Cattie Munnings δεν κατάφερε να την περάσει. Να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα RXR θα έπρεπε τουλάχιστον να τερματίσει τέταρτη για να εξασφαλίσει τον τίτλο, γεγονός που έγινε πραγματικότητα μετά την λάθος κίνηση της ομάδας του Sanz.

Με τους Sebastien Loeb (X44), Kevin Hansen (JBXE), Timmy Hansen (Andretti United) και Johan Kristoffersson (RXR) στο τιμόνι, οι τέσσερις πρώτες θέσεις παρέμειναν ίδιες μετά την αλλαγή του οδηγού στη ζώνη αλλαγής και στη γραμμή τερματισμού.

Η ομάδα ABT CUPRA XE θα συμμετάσχει και επίσημα στο Extreme E το 2022, ενισχύοντας τη δέσμευση της στον εξηλεκτρισμό και τη βιωσιμότητα

Ο Johan Kristoffersson της RXR δήλωσε: «Είναι φανταστικό. Αυτή ήταν μια νέα σειρά αγώνων, νέα ομάδα και νέες τοποθεσίες, αλλά έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να φτάσουμε εδώ και το να είμαστε πρωταθλητές είναι πραγματικά εκπληκτικό. Η Molly Taylor οδήγησε άριστα σήμερα, διαχειριζόμενη τις δύσκολες συνθήκες και ήξερα ότι το μόνο που μου έμενε ήταν να μην κάνω κανένα λάθος και να φέρω το αυτοκίνητο με ασφάλεια στον τερματισμό. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε πρωταθλητές και ανυπομονούμε να γιορτάσουμε με την ομάδα».

Ενώ η Molly Taylor της RXR ανέφερε: «Είναι καταπληκτικό να είσαι η πρώτη ομάδα που νικάει το πρωταθλήμα του Extreme E. Αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, αγωνιζόμενοι σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου σε πραγματικά ακραίες συνθήκες, αλλά έχουμε δουλέψει μαζί ως ομάδα και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό το αποτέλεσμα. Ο Johan Kristoffersson και εγώ κρατούσαμε τα μάτια μας στο τελικό έπαθλο και όλη η ομαδική προσπάθεια για πολλούς μήνες μας έφερε σε αυτό το σημείο σήμερα».

Τέλος, ο Nico Rosberg, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της RXR, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε οι πρώτοι πρωταθλητές του Extreme E και είμαι πραγματικά περήφανος για ολόκληρη την ομάδα RXR. Η ομάδα έχει δουλέψει τόσο σκληρά όλη τη σεζόν και έχει αποδώσει με συνέπεια, αγωνιζόμενη σε μερικές από τις πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες του κόσμου. Το να είσαι Πρωταθλητής είναι μεγάλη τιμή.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!