Η Toyota αποσύρει τα αυτόνομα οχήματα της από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από σύγκρουση με αθλητή

Η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσε την άμεση διακοπή της λειτουργίας όλων των αυτόνομων οχημάτων e-Palette στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Διαβάστε επίσης: Τι πήγε στραβά με την Toyota; Γιατί καθυστερεί την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση;

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από ένα ατύχημα που συνέβη στο Παραολυμπιακό Χωριό, όταν ένα Toyota e-Palette συγκρούστηκε με έναν αθλητή με προβλήματα όρασης, τραυματίζοντάς τον.

Η συνεισφορά της Toyota στους Παραολυμπιακούς Αγώνες

 

Toyota autonomous driving

Ενώ η Toyota παραμένει μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία που ειδικεύεται σε οχήματα ICE, υπήρξε επίσης σημαντικός χορηγός για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα το 2015, η αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε οκταετές συμβόλαιο που εκτιμάται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες μάλιστα στην Ιαπωνία, η Toyota βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει νέες τεχνολογίες στο κοινό.

Η Toyota ανακοίνωσε επίσης ότι θα λειτουργήσει έως και 20 αυτόνομα οχήματα e-Palette στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο για να μεταφέρουν αθλητές γύρω από το Ολυμπιακό Χωριό χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένη τεχνολογία χαμηλών ταχυτήτων SAE επιπέδου 4.

Η Toyota σταματά την λειτουργία όλων των οχημάτων e-Palette στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο

 

e-Palette toyota

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Toyota Motor Corporation σταμάτησε τη λειτουργία όλων των αυτόνομων οχημάτων e-Palette στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η απόφαση έρχεται μια μέρα αφότου μια e-Palette χτύπησε έναν πεζό στο Παραολυμπιακό χωριό που είναι ένας αθλητής με προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με την Toyota, το αυτοκινούμενο όχημα είχε σταματήσει σε μια διασταύρωση και επρόκειτο να κάνει μια στροφή υπό χειροκίνητο έλεγχο. Στη συνέχεια, το όχημα συγκρούστηκε με τον αθλητή με ταχύτητα περίπου 1 ή 2 χλμ./ώρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Akio Toyoda ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Toyota κατά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο “Δυστυχώς το ατύχημα μας δείχνει ότι τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν σε κανονικούς δρόμους.

e-Palette toyota

Η Toyota δήλωσε ότι συνεργάζεται με την τοπική αστυνομική έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος. Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να διεξάγει επίσης τη δική της έρευνα και να εργαστεί παράλληλα με τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Επιτροπές στο Τόκιο για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης: Το τεχνολογικό ταξίδι προς την πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα συνεχιστούν έως τις 5 Σεπτεμβρίου, χωρίς τα ηλεκτρικά οχήματα της Toyota.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!