Η Volkswagen διπλασίασε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων το 2021

Η Volkswagen έκλεισε το 2021 με πωλήσεις περίπου 4,897 εκατομμύριων οχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία παρέδωσε περίπου 369.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 73% σε σύγκριση με το 2020.

Από αυτά, τα 263.000 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (+97%) ενώ 106.000 plug-in υβριδικά (+33 %). Παράλληλα, σε ιστορικό υψηλό βρίσκονται οι προς εκτέλεση παραγγελίες, που αφορούν 543.000 οχήματα εκ των οποίων τα 95.000 της οικογένειας ID.

Η Volkswagen κατέγραψε σημαντική αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Το 2021, οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων αποτέλεσαν το 7,5% των συνολικών παραδόσεων.

Η Volkswagen κατέγραψε σημαντική αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων ιδιαίτερα στις Η.Π.Α., την Κίνα και τη Γερμανία.

Στην εγχώρια αγορά της εταιρείας, ένα στα τέσσερα οχήματα Volkswagen που παραδόθηκαν σε πελάτες ήταν αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο BEV της Volkswagen παγκοσμίως είναι το ID.4, το οποίο τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του στην αγορά επιβεβαίωσε και σε επίπεδο πωλήσεων τον τίτλο του «Παγκόσμιου Αυτοκίνητου της Χρονιάς».

Το ID.4 κατέγραψε 119.650 πωλήσεις, ακολουθούμενο από το ID.3 (περίπου 76.000), το e-up! (περίπου 41.500) και σχεδόν 18.000 μονάδες του ID.6, που η Volkswagen προσφέρει αποκλειστικά στην κινέζικη αγορά.

Στην Ευρώπη, το ID.4 βρέθηκε στην κορυφή των BEV στη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία και την Ιρλανδία ενώ κυκλοφόρησε με επιτυχία και στις Η.Π.Α., με σχεδόν 17.000 πωλήσεις.

VW ID.BUZZ: Έρχεται η νέα, ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού mini bus της Volkswagen

Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, επιβεβαίωσε ότι το VW ID.BUZZ, είναι μια νέα ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού mini bus της μάρκας, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου.

Ακούμε ότι η VW θα επαναλανσάρει το διάσημο mini bus της, ως ηλεκτρικό όχημα, εδώ και χρόνια αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό mini bus της ID.BUZZ, στο Ντιτρόιτ το 2017.

Εκ πρώτης όψεως, έμοιαζε σαν ένα ακόμα ενδιαφέρον concept ηλεκτρικού οχήματος που η Volkswagen, το οποίο ίσως δεν θα έφερνε ποτέ στην αγορά. Ωστόσο, η εταιρεία εξέπληξε πολλούς δηλώνοντας ότι ήταν σοβαρά διατεθειμένη να φέρει το όχημα στην αγορά μέχρι το 2023.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να ποντάρει πολλά στο ID.BUZZ

Η εταιρεία επένδυσε ακόμη και στην παραγωγή του συγκεκριμένου ηλεκτρικού της οχήματος στις ΗΠΑ. Τώρα, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία.

Αυτό που είναι συναρπαστικό σχετικά με την κυκλοφορία του νέου ID.BUZZ είναι ότι όχι μόνο εξυπηρετεί μια κατηγορία στην οποία δεν υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά οχήματα ακόμα, αλλά ότι μπορεί επίσης η τιμή του να είναι και σχετικά προσιτή.

Το Volkswagen Group πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Ωστόσο, η τελική τιμολόγηση δεν είναι ακόμη επίσημη και είναι πιθανό να είναι διαθέσιμο με πολλές διαφορετικές διαμορφώσεις εσωτερικού που θα επηρεάζουν σημαντικά την τιμή του.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται να ποντάρει πολλά στο ID.BUZZ αυξάνοντας γρήγορα την παραγωγή του σε πολλά εργοστάσια.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!