Ηλεκτρικό ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο made in Australia! (βίντεο)

Ολοένα και περισσότερα πρωτότυπα που συνδυάζουν την αυτοκίνηση με την πτήση, κατασκευάζονται το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το αυστραλιανής παραγωγής ηλεκτρικό ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο ονομάζεται Airspeeder Mk3.

Διαβάστε: Το όραμα της GM για τις μετακινήσεις – Αυτόνομο ηλεκτρικό αεροσκάφος… πόλης

 Το εν λόγω ηλεκτρικό ιπτάμενο αυτοκίνητο, είναι καθέτου απογείωσης και προσγείωσης και χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 131 ίππων. Το μόλις 100 κιλών, σε μη επανδρωμένη μορφή Airspeeder Mk 3, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 200 χλμ.ώρα.

Η Alauda ανακοίνωσε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο θα πάρει μέρος σε αγώνες που αφορούν ηλεκτρικά οχήματα καθέτου απογείωσης και προσγείωσης και θα ξεκινήσουν εντός του 2021.Στους φετινούς αγώνες δεν θα υπάρχουν οδηγοί στα μοντέλα, αλλά ο χειρισμός τους θα γίνεται από το έδαφος με το σχετικό τηλεχειριστήριο. Αντιθέτως, το 2022, τα εν λόγω αγωνιστικά ηλεκτρικά θα επανδρωθούν κανονικά.

Η Αlauda έχει παράγει συνολικά 10 Airspeeder Mk3 για την κατασκευή των οποίων βοήθησαν σημαντικά μηχανικοί από την Jaguar, την ΜcLaren, την Rolls-Royce και άλλες εταιρείες.

Πρόσφατα

Δημοφιλή