Kimbal Musk: Δεν γνώριζα ότι ο αδελφός μου, Elon, προωθούσε τη συμφωνία για την SolarCity

Συνδικαλιστικά ταμεία συντάξεων και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων έχουν κάνει αγωγή κατά του Elon Musk κατηγορώντας τον ότι σπαταλούσε περιουσιακά στοιχεία της Tesla, προκειμένου να αγοράσει την SolarCity.

Ο Elon Musk τότε κατείχε μερίδιο 22% τόσο στην Tesla, όσο και στην SolarCity, η οποία ιδρύθηκε… από δύο ξαδέλφια του, τον Λίντον και τον Πίτερ Ράιβ.

Διαβάστε επίσης: Ο Elon Musk λέει πως δεν του αρέσει να είναι CEO της Tesla

Ο Kimbal Musk, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla Inc., είπε σε έναν δικαστή του Ντέλαγουερ ότι δεν ήξερε ότι ο δισεκατομμυριούχος αδελφός του Elon Musk ωθούσε την εταιρεία για να αποκτήσει γρήγορα τη SolarCity το 2016 και είπε ότι δεν έδωσε πολύ βάρος στις ανησυχίες σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της δεύτερης εταιρείας.

Δεν ήξερα για τις δραστηριότητες του αδελφού μου που αφορούσαν στη συμφωνία με την SolarCity”, δήλωσε στον δικαστή του Delaware Chancery ο Kimbal Musk την προηγούμενη Τετάρτη, μια ημέρα αφότου ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, κατέθεσε στη δίκη που ξεκίνησε μετά από αγωγή από τους υπόλοιπους μετόχους της Tesla αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Elon Musk είναι ο μόνος κατηγορούμενος

Tesla Solar City 2

Ο Elon Musk είπε στον δικαστή πριν μία εβδομάδα ότι αποχώρησε από την ψηφοφορία για την εξαγορά, επειδή διετέλεσε πρόεδρος και μεγαλύτερος μέτοχος και των δύο εταιρειών κατά τη στιγμή της εξαγοράς.

Παρόλα αυτά, είχε ζητήσει την επιτάχυνση της συμφωνίας στα μέσα του 2016, παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της Evercore Partners ήθελαν να ερευνήσουν βαθύτερα την οικονομική κατάσταση της κατασκευάστριας εταιρείας ηλιακών πάνελ οροφής, SolarCity.

Η δίκη επικεντρώνεται στο ποιον ρόλο έπαιξε ο Elon Musk στην ώθηση του διοικητικού συμβουλίου και των μετόχων του να εγκρίνουν την συμφωνία.

Επενδυτές και συνταξιοδοτικά ταμεία που ηγούνται της υπόθεσης ισχυρίζονται ότι η εταιρεία του Musk παραβίασε νομικά καθήκοντα αναφορικά με τους μετόχους όταν συμφώνησαν να εξαγοράσουν την SolarCity. Ο Elon Musk είναι ο μόνος κατηγορούμενος.

Τα ενδεχόμενα σενάρια της εξέλιξης της δίκης

Tesla charging 7

Η δίκη, η οποία καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Εάν ο δικαστής διαπιστώσει ότι η απόκτηση της εταιρείας προωθήθηκε με νόμιμο τρόπο, ο Elon Musk δεν θα υποστεί συνέπειες.

Εάν χάσει, ο Musk θα πρέπει να επιστρέψει τα περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Tesla, τα οποία είχαν αφαιρεθεί για την εξαγορά της SolarCity.

Θα ήταν επίσης ένα χτύπημα στη φήμη του ως τεχνολογικού τιτάνα που πάντα κερδίζει στην πορεία του.

Οι επενδυτές που προχώρησαν στη μήνυση προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Elon Musk ήθελε να εξαγοράσει την SolarCity εν μέρει λόγω της επιθυμίας του να κρατήσει την εταιρεία που κατέχουν τα ξαδέλφια του σε οικονομικά εύρωστη κατάσταση.

Ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε την προηγούμενη Τρίτη ότι πάντα οραματιζόταν την Tesla ως κάτι περισσότερο από μια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων και είχε τις βλέψεις του σχετικά με την SolarCity για μια δεκαετία πριν το συμβούλιο της Tesla συμφωνήσει να προχωρήσει στην εξαγορά.

Διαβάστε επίσης: Οι Tesla Energy, Brookfield και Dacra αναπτύσσουν μια αειφόρο γειτονιά μεγάλης κλίμακας

Τέλος, ο Elon Musk αναγνώρισε την πρόσληψη δικηγόρων για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της συμφωνίας για τη SolarCity, παρόλο που το συμβούλιο της Tesla δεν ενδιαφερόταν για την απόκτηση της εκείνη την εποχή.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!