Δείτε την παγκόσμια πρεμιέρα των VW ID.5 και ID.5 GTX

Το ID.5 είναι το τρίτο μοντέλο της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID.

Η Volkswagen αποκάλυψε τα ID.5 και ID.5 GTX, τα πρώτα της ηλεκτρικά SUV coupé, σε διαδικτυακή πρεμιέρα. Η παρουσίαση άρχισε στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Το ολοκαίνουργιο E-SUV coupé βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ, που έχει εξελίξει το VW Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο ID.5 και η πιο σπορ έκδοσή του ID.5 GTX, με δύο κινητήρες και ηλεκτρική τετρακίνηση, εντυπωσιάζουν με το design τους, προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και ό,τι πιο σύγχρονο σε επίπεδο software.

Το ID.5 είναι το τρίτο μοντέλο της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID

Η Volkswagen μετασχηματίζεται σταδιακά σε έναν πάροχο υπηρεσιών σύγχρονης κινητικότητας, μέσα από την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση, υλοποιώντας τη στρατηγική ACCELERATE!.

Το ID.5 είναι το τρίτο μοντέλο της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID., με τη Volkswagen να εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των premium SUV coupé.

Είχε προηγηθεί το αμιγώς ηλεκτρικό ID.3, το οποίο αποδείχτηκε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία της Volkswagen κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της κυκλοφορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα, η Volkswagen αναφέρει ότι πρόσφατα έγιναν πάνω από 144.000 παραγγελίες για το ID.3 το περασμένο έτος στην Ευρώπη και τώρα εργάζεται συνεχώς για να καταφέρει να τις παραδώσει εγκαίρως.

Και στη συνέχεια ακολούθησε το ID.4 το οποίο και αναδείχθηκε «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021» στα διεθνή βραβεία World Car Awards.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volkswagen ξεχώρισε για την εξαιρετική του απόδοση στις κατηγορίες «Καινοτομία» και «Περιβάλλον», αποδεικνύοντας ότι αποτελεί την επανάσταση της ηλεκτροκίνησης και στα SUV.

Να υπενθυμίσουμε πως το VW ID.5 GTX έκανε ντεμπούτο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA 2021 στο Μόναχο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!