Μεγάλη Ιαπωνική πετρελαϊκή εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Ιαπωνική πετρελαϊκή εταιρεία Idemitsu Kosan Co LTD εισέρχεται στην αγορά αυτοκινήτων, σχεδιάζοντας να λανσάρει ένα ηλεκτρικό όχημα τον επόμενο χρόνο, μέσω μίας κοινοπραξίας με την κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Tajima Motor Corp.

Η κίνηση δείχνει πώς η πετρελαϊκή εταιρεία εντείνει το μετασχηματισμό της σε προμηθευτή ενέργειας και υλικών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς η τοπική ζήτηση για πετρέλαιο μειώνεται λόγω της συρρίκνωσης και της γήρανσης του πληθυσμού, που καταναλώνει λιγότερα καύσιμα.

Η Idemitsu και η Tajima θα δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία, με την επωνυμία Idemitsu Tajima EV τον Απρίλιο, και στοχεύουν να “αποκαλύψουν” το πρώτο τους όχημα τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ενώ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την πώληση του προϊόντος τον επόμενο χρόνο, με τιμή μεταξύ 1-1.5 εκατομμυρίων γιεν (7.800 – 11.760 ευρώ).

Όχημα Idemitsu

Οι εταιρείες ελπίζουν ότι το νέο μοντέλο, ένα ultracompact ηλεκτρικό όχημα 4-θέσεων με εύρος οδήγησης έως 120 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ. ανά ώρα, θα προσελκύσει τη ζήτηση από ιδιώτες και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτοκίνητα σε μικρές αποστάσεις για αγορές και παραδόσεις. Το όχημα θα έχει μήκος 2.5 μέτρα και πλάτος 1.3 μέτρα και θα είναι μικρότερο από αυτό τα mini συμβατικά οχήματα στην Ιαπωνία.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνητική ζήτηση για 1 εκατομμύριο Ultracompact ηλεκτρικά οχήματα, καθώς είναι ασφαλέστερο από το ποδήλατο ή το μοτοποδήλατο και είναι ευκολότερο στην οδήγηση από το συμβατικό mini όχημα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Idemitsu Shunichi Kito σε συνέντευξη τύπου. Τόνισε επίσης ότι «Σκοπεύουμε να προσφέρουμε διάφορες υπηρεσίες, όπως κοινή χρήση και συνδρομή του ηλεκτρικού οχήματος στα 6.400 πρατήρια καυσίμων».

Πρόσφατα

Δημοφιλή