Νέες δοκιμές για τα αυτόνομα λεωφορεία στην Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έφτασε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών με αυτόνομα λεωφορεία.  

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε η τρίμηνη δοκιμή των αυτόνομων λεωφορείων που θα διαρκέσει μέχρι τέλη Απριλίου στους δρόμους της Σιγκαπούρης. Η ST Engineering (Singapore Technologies Engineering Ltd) έχει αναπτύξει την τεχνολογία για τα δυο AVs.  

Αυτή η δοκιμή περιλαμβάνει δύο διαδρομές στο Singapore Science Park 2 με λεωφορείο μήκος 7 μέτρα που θα φιλοξενήσει έως 10 επιβάτες και στο Jurong Island με λεωφορείο μήκος 12 μέτρα χωρητικότητας 26 επιβατών.  Είναι η πρώτη δοκιμή των  αυτόνομων λεωφορείων στην πόλη με χρέωση, μόλις 0,20 δολάρια και 1 δολάρια αντίστοιχα για την κάθε διαδρομή. Οι επιβάτες για τις μετακινήσεις τους με τα αυτόνομα λεωφορεία  μπορούν να πληρώσουν για την υπηρεσία και να κάνουν κράτηση του λεωφορείου μέσω συγκεκριμένων εφαρμογών

Σιγκαπούρη Λεωφορείο

Ο Khor Jing Qian, ένας φοιτητής 23 χρονών που χρησιμοποίησε το λεωφορείο δήλωσε ότι η διαδρομή διάρκειας 10 λεπτών ήταν “βολική και εύκολη”.

Διαβάστε ακόμα: Πού βρίσκονται τα περισσότερα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ευρώπη;

 “Ήταν αφύσικο να βλέπεις τον οδηγό του λεωφορείου να μην οδηγεί, αλλά έχω ακούσει για τέτοιου είδους τεχνολογίες, τις έχω ξαναδεί, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά καινοτόμο και σίγουρα ο δρόμος προς τα εμπρός”.

Οδηγός λεωφορείου στη Σιγκαπούρη

Παρά την τεχνολογία και την αυτονομία που προσφέρουν τα λεωφορεία, ένας οδηγός θα πρέπει να  είναι στο τιμόνι σε αυτή τη φάση των δοκιμών. Για παράδειγμα, ο οδηγός θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο σε περίπτωση ατυχήματος, να βοηθήσει κάποιον με κινητικές ανάγκες για την επιβίβαση του και να οδηγήσει το λεωφορείο χειροκίνητα κατά μήκος ενός τμήματος της διαδρομής.  

Η πρώτη δοκιμή των AVs στην Σιγκαπούρη ξεκίνησε το 2015, από τότε έχουν διεξαχθεί πολλές δοκιμές με AVs διάφορων  εταιρειών τοπικές και ξένες, όπως η Volvo. 

Λεωφορείο στη Σιγκαπούρη

Ο υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης, Ong Ye Kung ανέφερε ”Μερικές φορές είναι καλύτερο να ερευνούμε, να προετοιμαζόμαστε και να σχεδιάζουμε όταν  αρχίσουμε να κάνουμε κάτι και να μάθουμε στην πορεία. Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνετε τη διαδικασία εκμάθησης έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τις αυτόνομες υπηρεσίες λεωφορείων νωρίτερα.” 

Επίσης, πρόσθεσε ότι τα αυτόνομα λεωφορεία έχουν ακόμη κάποιο δρόμο για να ενσωματωθούν στο σύστημα – τουλάχιστον πέντε χρόνια, σύμφωνα με τους παρατηρητές της βιομηχανίας – αλλά ότι είναι μια πολύ συναρπαστική τεχνολογία.  

 

 

Πρόσφατα

Δημοφιλή