Οι λόγοι που οδήγησαν στη νέα αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης

Νέα αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, παίρνει η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Έκθεσης της Γενεύης, η ακύρωσή της για το 2022 και η αναβολή της για έναν ακόμα χρόνο γίνεται λόγω «ζητημάτων που απασχολούν την αυτοκινητοβιομηχανία και συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού».

Υπενθυμίζουμε πως, υπό κανονικές συνθήκες και σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης θα πραγματοποιείτο από τις 19 έως και τις 27 Φεβρουαρίου του 2022, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών, στα «ζητήματα» περιλαμβάνονται οι συνεχείς περιορισμοί στα ταξίδια που λειτουργούν ανασταλτικά για εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφους, καθώς και η συνεχιζόμενη κρίση έλλειψης ημιαγωγών που έχει αλλάξει τις προτεραιότητες των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο συνδυασμός αυτών των ζητημάτων δεν άφησε περιθώρια στους διοργανωτές, και έτσι αποφασίστηκε η αναβολή της διοργάνωσης.

Διοργανωτές: Θα επιστρέψει ισχυρότερη από ποτέ το 2023

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής που διαχειρίζεται την Διεθνή Έκθεση, Maurice Turrettini, «αντιμετωπίζουμε την συγκεκριμένη απόφαση περισσότερο ως αναβολή παρά ως ακύρωση. Είμαι σίγουρος πως η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει ισχυρότερη από ποτέ το 2023».

Σε αντίθεση με την πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου, η οποία υιοθέτησε έναν πιο εναλλακτικό χαρακτήρα, φιλοξενώντας από τα πιο συνηθισμένα έως τα πιο υπερβατικά μέσα μετακίνησης, η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης θα έχει ως επίκεντρο το αποκλειστικά το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε εκθέτες και επισκέπτες

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση των διοργανωτών, «η Διεθνής Έκθεση της Γενεύης θα έχει ένα καλό μείγμα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών κατασκευαστών supercars και hypercars, καθώς και ορισμένες επιλεγμένες ηλεκτρικές φίρμες που θα προτείνουν νέες λύσεις αστικών μετακινήσεων».

Οι εταιρείες που δεν θα συμμετέχουν, αυτήν τη φορά με απόφαση της διοργάνωσης, είναι αυτές που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων και εναλλακτικών μέσων αστικής μετακίνησης, καθώς, όπως σημείωσαν οι υπεύθυνοι της Έκθεσης, «θέλουμε να παραμείνουμε πιστοί στο DNA μας, έχοντας τον χαρακτήρα μιας αμιγούς έκθεσης αυτοκινήτου. Αυτή είναι η διαφορά της GIMS (Geneva International Motor Show) σε σχέση με τις άλλες εκθέσεις και έτσι θα παραμείνει».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!