Όταν ο Peter Salzmann πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση με το ηλεκτρικό wingsuit της BMWi

Η πρώτη πτήση με wingsuit, που τροφοδοτήθηκε πλήρως με ηλεκτρισμό με ρεκόρ Γκίνες.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την προσπάθεια του Αυστριακού Peter Salzmann, ο οποίος με το ειδικά διαμορφωμένο Electric Wingsuit της BMWi έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε πτήση με wingsuit.

Ο Peter Salzmann, γνωστός BASE jumper και επαγγελματίας αεραθλητής, τον Δεκέμβριο του 2020 έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση με ηλεκτρικά τροφοδοτούμενο wingsuit.

Στον αέρα με την στολή και έναν… ηλεκτροκινητήρα

Γεννημένος στην Αυστρία, ο Salzmann βρήκε το πάθος του στο BASE jumping, δηλαδή το άλμα από σταθερά σημεία όπως κτίρια, γέφυρες και γκρεμούς.

Ενώ κάποιοι BASE jumpers προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα wingsuit για να τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδρομές όσο το δυνατό πιο μακριά από τα σημεία που ξεκινά το άλμα τους, κάποιοι πειραματίζονται με ισχυρούς προωθητές, προκειμένου να επιτύχουν υψηλότερες οριζόντιες ταχύτητες ή για να διατηρήσουν το ύψος και να παραμείνουν στον αέρα για όσο περισσότερο χρόνο μπορούν.

Όμως, ο Peter Salzmann στηρίχτηκε στην τεχνογνωσία του για την περιοχή από όπου επέλεξε να πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα για να το κάνει πιο συναρπαστικό, ενώ έπαιξε και με την ιδέα της λειτουργίας ενός ενσωματωμένου ηλεκτροκινητήρα στο wingsuit του.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του wingsuit από την BMWi

Ο Salzmann ήρθε σε επαφή με τη BMWi για την υλοποίηση των σχεδίων του, η οποία πρόκειται για μια θυγατρική της BMW με έμφαση στην ηλεκτρική πρόωση.

Δουλεύοντας με την BMWi από το 2017, ο Salzmann κατασκεύασε τον απαραίτητο εξοπλισμό που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 7,5 kW, παρέχοντας την ώθηση που χρειάστηκε ο Salzmann για να αποκτήσει επιπλέον ταχύτητα και ώθηση.

Η παγκόσμια καινοτομία της BMW για την ψηφιακή διάγνωση ελαστικών με τεχνητή νοημοσύνη

Το συγκεκριμένο wingsuit τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 50V που μπορεί να ενεργοποιηθεί με γκάζι που λειτουργεί με τον αντίχειρα και βρίσκεται ενσωματωμένο στο αριστερό μανίκι της στολής του.

Όταν ο Salzmann πήδηξε από ένα ελικόπτερο που αιωρούνταν λίγο κάτω από τα 10.000 πόδια (3.000 μέτρα), το wingsuit του παρείχε την ώθηση για να φτάσει σε τελική ταχύτητα 299 χλμ./ώρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συμβατικοί κινητήρες μπορούν να φτάσουν μόνο το ένα τρίτο αυτών των ταχυτήτων, πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Hλεκτρικό φορτηγό έθεσε νέο ρεκόρ Γκίνες στην αυτονομία, καλύπτοντας 1.099 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση

Ωστόσο, τα 15 λεπτά ώθησης που παρείχαν οι ηλεκτροκινητήρες όχι μόνο επέτρεψαν στον Σάλτσμαν να πετάξει πάνω από μια βουνοκορφή, αλλά και να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για την ολοκλήρωση της πρώτης πτήσης με ηλεκτρική στολή.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!