Ο Πάπας Φραγκίσκος στρέφεται στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μπορεί ο Μάρσαλ Μακ Λούαν (Herbert Marshall McLuhan), Καναδός φιλόσοφος και θεωρητικός των επικοινωνιών, να είχε χρησιμοποιήσει τη φράση το “μέσο είναι το μήνυμα” λίγο διαφορετικά… ωστόσο στην περίπτωση του Πάπα Φραγκίσκου και τη σχέση του με το θρυλικό Fiat 500, ταιριάζει γάντι. 

Πολλοί θυμούνται την πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος κατέφθασε στην Αμερική, ως μια ιστορική στιγμή… και για το Fiat 500!

Δεν εννοούμε κάτι άλλο, παρά το ότι έφτασε μέσα σε ένα μικρό μαύρο Fiat 500L δηλώνοντας πολλά σε επίπεδο συμβολισμού, πριν ακόμα ξεκινήσει πράγματι να αρθρώνει τον λόγο του.

Η επιλογή του ήταν σαφής και έκδηλη. Σε μία χώρα που στους δρόμους κυριαρχούν τα μεγάλα αυτοκίνητα, εκείνος επέλεξε να δείξει εγκράτεια.

Η επιλογή του οχήματος υποδηλώνει επίσης την αγάπη του Πάπα Φραγκίσκου για το περιβάλλον και την θέληση του να προβαίνει σε κινήσεις που να υπογραμμίζουν το γεγονός αυτό και να ευαισθητοποιούν όλο και περισσότερους ανθρώπους να πράξουν ανάλογα.

Άλλωστε εκείνες τις πέντε ημέρες που βρέθηκε στην Αμερική, η κλιματική αλλαγή αλλά και η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων, ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις του, καθώς και την ομιλία του στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Μάλιστα την ίδια εποχή το CNN έγραφε ότι αμερικάνικες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δέχονταν παραγγελίες για Fiat 500L από ανθρώπους που ζητούσαν απλά “το Fiat του Πάπα Φραγκίσκου”.

Μεταξύ άλλων έχει χρησιμοποιήσει μοντέλα της Fiat, Ford και Jeep, ενώ το 2017 δέχτηκε ένα αυτοκίνητο από την Lamborghini το οποίο έδωσε απευθείας σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικό σκοπό.  

Η Αντιπροσωπία της Stellantis στην πόλη του Βατικανό

Ηλεκτρικό Fiat 500

Ο John Elkann και ο CarlosTavares, Πρόεδρος και CEO της Stellantis, αντίστοιχα, καθώς και Olivier François, CEO της Fiat, επισκέφθηκαν χθες το Βατικανό και συνάντησαν τον Πάπα Φραγκίσκο, όπου του παρουσίασαν τις αξίες του νέου Ομίλου, τη δέσμευση του για βιώσιμη αυτοκίνηση, αλλά και το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 κατασκευάζεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο του Mirafiori στο Τορίνο και έχει στο DNA του την στροφή προς μία αυτοκίνηση πιο φιλική προς το περιβάλλον, ασφαλέστερη και προσβάσιμη από όλους. 

H Fisker δημιουργεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον Πάπα Φραγκίσκο

 Η Fisker δημιουργεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τον Παπά Φραγκίσκο

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του CNN Business η Fisker δημιουργεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες του Πάπα Φραγκίσκου που βασίζεται στο μοντέλο Ocean SUV.

Οι συνιδρυτές της αμερικάνικης startup Fisker, Henrik Fisker and Geeta Gupta-Fisker, επισκέφθηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο και του παρουσίασαν το νέο μοντέλο. 

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Πρωταρχικός τους σκοπός στη διαμόρφωση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ήταν να παρέχει ασφάλεια, αλλά παράλληλα να δίνεται η δυνατότητα στα πλήθη να έχουν οπτική επαφή με τον Ποντίφικα, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να το παραδώσει κατά τη διάρκεια του ερχόμενου έτος.
Πάπας Φραγκίσκος & Fisker
Μάλιστα, οι δημιουργοί του εμπνεύστηκαν από την αγάπη του Παπά Φραγκίσκου για το περιβάλλον σε πολλά επίπεδα, δημιουργώντας ακόμα και πατάκια φτιαγμένα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που έχουν βρεθεί στο βυθό των ωκεανών 
 
Η Fisker έχει δεχτεί πάνω από 16,000 παραγγελίες για το μοντέλο Ocean, το οποίο αναμένεται να βγει στην παραγωγή στις 17 Νοεμβρίου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!