Ποια είναι τα νέα ηλεκτρικά SUV που θα λανσάρει ο όμιλος Hyundai το 2021

Τρία ηλεκτρικά SUV θα λανσάρει ο όμιλος Hyundai to 2021, καταδεικνύοντας με εμφατικό τρόπο τη στρατηγική επιλογή του, για επένδυση στην ηλεκτροκίνηση. Τα μοντέλα που θα διατεθούν στις αγορές είναι το πολυαναμενόμενο Hyundai Ioniq 5, το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Kia, ενώ σε ηλεκτρική εκδοχή θα λανσαριστεί και η τρίτη γενιά του πολυτελούς SUV Genesis.

Τα εν λόγω μοντέλα θα έχουν ως βάση την EV πλατφόρμα Ε-GMP, που κατασκεύασε ο όμιλος Hyundai και υποστηρίζει τα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα. Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτικο όμιλο, τα ηλεκτρικά της μοντέλα που θα βασίζονται στην E-GMP, θα έχουν μέγιστη αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Επίσης, η συγκεκριμένη EV πλατφόρμα, εξασφαλίζει την ταχυφόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 18 λεπτά και μπορεί να προσθέσει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά.

Διαβάστε: Hyundai Tucson και με plug-in υβριδική έκδοση

Η αρχιτεκτονική της  E-GMP θα συμβάλλει στα σχέδια του Hyundai Motor Group να παρουσιάσει συνολικά 23 EV μοντέλα και να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο EV παγκοσμίως μέχρι το 2025.

Πρόσφατα

Δημοφιλή