Πως θα μπορούσε να είναι μια μοτοσυκλέτα της Tesla;

Ο Ash Thorp, από το Σαν Ντιέγκο, έχει αναγνωριστεί ευρέως ως ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές οχημάτων, αλλά και “καλλιτέχνες” που βρίσκονται πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή.

Μια φουτουριστική μοτοσικλέτα με την επωνυμία της Tesla

 

Για το 2021, ο Thorp και ο στενός του φίλος και συνεργάτης Carlos συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια να οραματιστούν και να διαμορφώσουν, σε επίπεδο σχεδιασμού, το πως θα μπορούσε να είναι, ενδεχομένως, μια μοτοσυκλέτα της Tesla.

tesla motor

Το δίκυκλο με την επωνυμία Tesla δημιουργήθηκε, εν μέρει, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο 3D της Ducati, το οποίο ο Thorp και ο συνεργάτης του χρησιμοποίησαν για να διαμορφώσουν τα ψηφιακά μέρη που συναποτελούν τη δική τους πρωτότυπη μοτοσυκλέτα.

Οι ζάντες είναι από ανθρακόνημα, ενώ ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας υποστηρίζεται από ένα επίπεδο κάθισμα που ακουμπά πάνω σε ένα ευθύγραμμο πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης: Το νέο BMW CE 04 μοιάζει να έρχεται από το μέλλον και αλλάζει την αστική κινητικότητα

Είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο concept μοτοσυκλέτας που βλέπουμε από το ταλαντούχο, σχεδιαστικό δίδυμο.

Tesla motor

 

H Tesla είναι γνωστή για τις πρωτοποριακές της ιδέες, καθώς και για την ενσωμάτωση νέων πτυχών κάτω από την ομπρέλα της. Επομένως, δεν θα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πιθανή υλοποίηση αντίστοιχων concept στο μέλλον.

Η καινοτομία και η Tesla 

Tesla patents

Αρκεί να θυμηθούμε τον αριθμό διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η Tesla, τα οποία αγγίζουν τα 580!

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla έχει λάβει πάνω από 580 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το 2003 μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η Tesla διαθέτει 281 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που ταξινομούνται ως “ηλεκτρικά μηχανήματα” και 168 που ανήκουν στον τομέα των μεταφορών, στα οποία περιλαμβάνεται και η “λειτουργία του χρήστη”.

Επίσης, μια ομάδα 71 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Tesla μπορεί να ταξινομηθεί στην κατηγορία των ημιαγωγών.

Η Tesla κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ημιαγωγούς ανθεκτικούς στην υγρασία, αλλά ακόμα και για ηλιακούς συλλέκτες που μοιάζουν με κεραμίδια οροφής, μεταξύ άλλων, σε αυτήν κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla κατοχύρωσε πατέντα για τη χρήση laser στη θέση των υαλοκαθαριστήρων

Η Tesla διαθέτει, επίσης, 60 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα που επεξεργάζονται σφάλματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και τεχνολογία που κρυπτογραφεί δεδομένα αυτο-οδήγησης.

Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια της Tesla να εξασφαλίσει και τον παράγοντα της ασφάλειας στη νέα τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!