Πότε θα παρουσιάσει η Volvo το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο

Η στρατηγική επιλογή της Volvo να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση βρίσκεται εν εξελίξει, με την εταιρεία να προχωράει συνεχώς σε νέα βήματα προς τον στόχο της, ο οποίος είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της έως το 2030.

Η τελευταία… εξέλιξη «πηγάζει» από την αποκάλυψη του CEO της Volvo Hakan Samuelsson, ότι στις 2 Μαρτίου 2021, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας έσπευσε να σημειώσει ότι το εν λόγω μοντέλο δεν θα αποτελέσει αντικαταστάτη του V40, ωστόσο, απέφυγε να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMA, την οποία «φοράει» το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge της Volvo.

Διαβάστε: Σε φουλ ηλεκτρικούς ρυθμούς κινείται και οραματίζεται η Volvo

Στόχος της Volvo, όπως έχουν επισημάνει οι ιθύνοντές της, είναι έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αποτελούν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων της. Ήδη η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει, πώς θα διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά μια πλήρη σειρά ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών από το 2021. 

Επίσης, η Volvo δρομολογεί την εξέλιξη ενός νέου ηλεκτροκινητήρα, το οποίο θα κατασκευάζει εξ’ ολοκλήρου η ίδια.

Πρόσφατα

Δημοφιλή