Πρώτη «γεύση» από το επερχόμενο Volkswagen ID.6

Μία πρώτη «γεύση» από το επερχόμενο Volkswagen ID.6, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας, εντός του 2021, πήραν ΜΜΕ και κοινό, από φωτογραφίες και πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Το ηλεκτρικό SUV, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, έχει επηρεαστεί σημαντικά, αναφορικά με την εξωτερική του σχεδίαση, από το πρωτότυπο Rommzz, ενώ έχει και αρκετές ομοιότητες με τα υπόλοιπα μοντέλα που συνθέτουν την ηλεκτρική «οικογένεια» της VW. Ιδιαίτερα το πίσω μέρος του ID.6 μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το ΙD.4.

Διαβάστε: Η VW ετοιμάζει την ηλεκτρική της «ναυαρχίδα»

Σύμφωνα πάντα με τις εν λόγω πληροφορίες, το ID.6 θα έχει μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 1,8 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του αναμένεται να «εξοπλίζεται» με τεχνολογίες αιχμής, σύστημα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και ψηφιακό «σύμπλεγμα» οργάνων.

Το ηλεκτρικό SUV, όπως και τα άλλα ID, θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της VW. H πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου θα διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, που συνδυαστικά θα αποδίδουν 302 ίππους και μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh. Αργότερα, ωστόσο, αναμένεται να λανσαριστεί και μια πιο φθηνή έκδοση, που θα εξοπλίζεται μ’ ένα ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, που θα αποδίδει 201 ίππους, ενώ θα εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh.

Αναφορικά με την αυτονομία του VW ID.6, που δεν αποσαφηνιστεί πλήρως αν θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή και στην ευρωπαϊκή αγορά, πιθανολογείται ότι θα φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

Πρόσφατα

Δημοφιλή