Πρωτοποριακές ιδέες για την παραμονή μας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Η νέα τεχνολογία περιορισμού αλλά και εξάλειψης θορύβου του Range Rover αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία.

Κίνηση, καυσαέριο και θόρυβος… αποτελούν το τρίπτυχο «της επιτυχίας» για τον εκνευρισμό και την απόλυτη καταστροφή της καλής μας διάθεσης κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Το νέο Range Rover όμως δεν περιορίζει απλώς τον ανεπιθύμητο θόρυβο στο ελάχιστο αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να τον εξαλείψει. Η νέα τεχνολογία της Land Rover χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό σύστημα ήχου Surround Meridian Signature.

Το σύστημα ήχου μπορεί να προσαρμόζει τις συνθήκες εντός του αυτοκινήτου

Το επόμενης γενιάς Active Noise Cancellation επιτυγχάνεται μέσω των ηχείων που βρίσκονται στα προσκέφαλα των καθισμάτων. Υπάρχουν ηχεία και στις δύο πλευρές για να δημιουργήσουν τέσσερα είδη «ήσυχων ζωνών».

Το εξελιγμένο σύστημα χρησιμοποιεί μικρόφωνα που βρίσκονται στους θόλους των τροχών και παρακολουθούν συνεχώς τα επίπεδα του θορύβου στον δρόμο.

Ο μηχανικός IainSuffield, ο οποίος εργάστηκε πάνω στο νέο σύστημα αναφέρει ότι υπάρχει ένα ακόμα όφελος: «Παρέχουμε μια καμπίνα που είναι πολύ πιο κατάλληλη ώστε οι πελάτες να μπορούν να μπορούν απολαύσουν το υψηλής ποιότητας σύστημα Meridian. Δεν χρησιμεύει απλώς για να κάνετε την καμπίνα σας πιο ήσυχη, αλλά και για να ακούτε τη μουσική σας καλύτερα».

Μάλιστα μπορεί να υπολογίσει πόσα άτομα βρίσκονται στην καμπίνα του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τις συνθήκες αποδίδοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ήσυχες ζώνες μπορούν να συνδυαστούν με ακουστικά και πλαστικοποιημένα γυαλιά για τη δημιουργία ενός γαλήνιου καταφύγιου και έναν πραγματικά ήσυχο εσωτερικό χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδανικό μέρος για ουσιαστικές συνομιλίες ακόμα και για συσκέψεις για τους ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Η «αίθουσα συσκέψεων και το κινητό γραφείο» της Nissan

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το περασμένο καλοκαίρι, η Nissan, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dai Nippon Printing, Zenrin, Softbank και Kuwahara, ανέλαβε την πρόκληση να μετατρέψει το μοντέλο Elgrand σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ιδανικό να προσφέρει νέες δυνατότητες στους ιδιοκτήτες και στους χρήστες του.

Η Nissan μετατρέπει το σαλόνι του αυτοκινήτου σε… αίθουσα συσκέψεων

Μια από τις πιο πρωτοποριακές ιδέες ως προς την αξιοποίηση του χρόνου που περνάμε στο δρόμο μέσα στο αυτοκίνητο μας, είναι η μεταμόρφωση του εσωτερικού του… σε μια κινητή αίθουσα συσκέψεων.

Η δυνατότητα του Nissan Elgrand, γνωστή ως Mobile Work Suite επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν διασκέψεις μέσω του διαδικτύου, από την άνεση του αυτοκινήτου τους.

⇒  Το ηλεκτρικό ποδήλατο που μπορεί να μετατραπεί σε… κινητό γραφείο

Γενικότερα, η διερεύνηση των νέων υπηρεσιών κινητικότητας αναπτύσσεται συνεχώς, αποφέροντας συνεχώς νέα χρήσιμα και ευχάριστα αποτελέσματα.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!