Η Saietta κατάφερε να ενσωματώσει τον ηλεκτροκινητήρα εντός του τροχού

Η Saietta Group Limited είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός σχεδιασμού και κατασκευής κινητήρων που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στη σύλληψη και παραγωγή λύσεων ηλεκτρικών κινητήρων για ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλές νέες δυνατότητες στους σχεδιαστές και κατασκευαστές, οι οποίες μέχρι πρότινος, με τα συμβατικά αυτοκίνητα φάνταζαν εξαιρετικά μακρινές.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

Στην αναζήτησή μικρότερων χώρων για την τοποθέτηση των ηλεκτροκινητήρων, φαίνεται πως η εταιρεία Saietta μόλις έδωσε μία απάντηση.

Οι μαζεμένες διαστάσεις των ηλεκτροκινητήρων, καθώς και η απουσία των περιφερειακών εξαρτημάτων, προκειμένου να λειτουργήσουν, βοήθησαν τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς του ομίλου να τοποθετήσουν τους ηλεκτροκινητήρες μέσα στον τροχό αφήνοντας ελεύθερο τον υπόλοιπο χώρο στο πλαίσιο του αυτοκινήτου.

Ουσιαστικά, μοτέρ και μετάδοση τοποθετούνται απευθείας μέσα στον τροχό και το φρενάρισμα λειτουργεί με ανάκτηση.

Τέλος, ένα ειδικό σύστημα έκτακτης επιβράδυνσης παίρνει το ρόλο της έντονης πίεσης του φρένου στα συμβατικά μοντέλα.

Saietta Group Limited

Οι άνθρωποι του ομίλου είναι πεπεισμένοι ότι η εξέλιξη αυτή θα ωφελήσει ιδιαίτερα τα επαγγελματικά αυτοκίνητα σε αστικό περιβάλλον, καθώς θα τους εξασφαλίσει έτσι περισσότερο χώρο και θα τους δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες φόρτωσης.

Στην ουσία η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει “τη βάση”, ώστε να μπορέσει η εταιρεία αυτοκινήτων να δημιουργήσει ένα επαγγελματικό βαν εξαιρετικά χρηστικό και με μικρές διαστάσεις.  

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως όλα δείχνουν, δεν θα τη δούμε σύντομα σε συμβατικά αυτοκίνητα κανονικών διαστάσεων, καθώς αυξάνει κατακόρυφα το βάρος πάνω στους τροχούς κάτι που επιβαρύνει άμεσα την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Τέλος, η εταιρεία δεν αναφέρει την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων, αλλά επισημαίνει ότι μπορούν να τοποθετηθούν έως και τέσσερις σε ένα όχημα δίνοντας υψηλή ισχύ σε όλους τους τροχούς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!