Στην Ιαπωνία δεν υπάρχουν αρκετά EV για να χρησιμοποιήσουν… τους διαθέσιμους φορτιστές

Το Τόκιο της Ιαπωνίας, ο πρωθυπουργός Yoshihide Suga υποσχέθηκε ότι θα είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2050, απλά τώρα αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα της νοοτροπίας του…. “αν φτιάξουμε την υποδομή όλα τα άλλα θα έρθουν”.

ev charger

Η υποδομή φορτιστών στην Ιαπωνία αυξήθηκε ραγδαία μετά την ανακοίνωση της επιδότησης 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2012 για την ενθάρρυνση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Επί του παρόντος, η διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μόλις στο περίπου 1% στην Ιαπωνία και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες φορτιστές, ένα μεγάλο ποσοστό απο αυτούς δεν χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι φορτιστές οι οποίοι χρησιμοποιούνται, το προσδόκιμο ζωής των οποίων είναι περίπου τα οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με τη Zenrin Co., ο αριθμός των σταθμών φόρτισης EV στην Ιαπωνία μειώθηκε σε περίπου 29.200 έως τον Μάρτιο από τους 30.300 που βρίσκονταν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: Carge: Το άγχος φόρτισης είναι για εμάς ένα πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε

Αυτή είναι και η πρώτη διαφαινόμενη πτώση από το 2010, οπότε και υπάρχει συλλογή σχετικών δεδομένων.

Η Αγγλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα νομοθετήσει την ύπαρξη οικιακών φορτιστών στα νεόδμητα σπίτια

ev charging

Την ίδια στιγμή η Αγγλία αντιμετωπίζει ακριβώς το αντίστροφο πρόβλημα και για αυτό τον λόγο η βρετανική κυβέρνηση παρουσιάζει ένα σχέδιο νόμου, στο οποίο θα προβλέπεται η ύπαρξη φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα νεόδμητα σπίτια και γραφεία από το 2021.

Όλα τα νέα σπίτια και γραφεία θα πρέπει να διαθέτουν «έξυπνες» συσκευές φόρτισης που μπορούν να φορτίζουν αυτόματα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα μπλοκ γραφείων θα πρέπει να εγκαταστήσουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις στάθμευσης.

Ο νέος νόμος θα κάνει την Αγγλία την πρώτη χώρα στον κόσμο που απαιτεί από όλα τα νέα σπίτια να έχουν φορτιστές για EV.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος γαλλικός νόμος που θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια

Θα αυξήσει, επίσης, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο να ξεπεράσουν το άγχος της αυτονομίας, επιταχύνοντας έτσι τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αφού ένα από τα κυριότερα σχετικά ζητήματα στην Αγγλία είναι ότι υπάρχουν πολλά σπίτια, τα οποία δεν διαθέτουν πάρκινγκ ή γκαράζ.

Η πρόταση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για την ταχεία αύξηση του αριθμού των φορτιστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Αγγλία, πριν από την απαγόρευση που αφορά στα θερμικά οχήματα, η οποία θα ισχύσει από το 2030.

Αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι η ευέλικτη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου απαλλαγής από τον άνθρακα, όχι μόνο των μεταφορών, αλλά και ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!