Στην Οξφόρδη θα κατασκευαστεί ο πιο ισχυρός κόμβος φόρτισης της Ευρώπης

Ο πιο ισχυρός κόμβος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ευρώπης αναμένεται να κατασκευαστεί στην Οξφόρδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ολλανδική εταιρεία Fastned συνεργάζεται με τις αρχές της Οξφόρδης, την Pivot Power, την Wenea καθώς και την Tesla, για την κατασκευή και λειτουργία ενός από τους μεγαλύτερους σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη.

Στον σταθμό φόρτισης προβλέπεται να υπάρχουν 14 φορτιστές ταχείας φόρτισης, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν και 12 υπερ-φορτιστές της Tesla. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του συγκεκριμένου project είναι η δυνατότητα παροχής ενέργειας, η οποία αναμένεται να αγγίζει τα 10MW.

Ο σταθμός φόρτισης στην Οξφόρδη

Ο «ενεργειακός υπερκόμβος» θα κατασκευαστεί στον κυκλικό κόμβο που συνδέεται με το Redbridge Park and Ride facility και είναι προγραμματισμένο να είναι έτοιμο προς χρήση στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το τέλος του 2021.

Αρχικά, στο σταθμός φόρτισης της Fastned θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης έως και 10 ηλεκτρικών οχημάτων με ρυθμό έως και 300 kW, επιτρέποντας στον οδηγό να μπορεί να αποκτήσει αυτονομία για, περίπου, 500 χλμ. μέσα σε μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές αυτονομίας από την Tesla

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του υπερ-κόμβου φόρτισης είναι πως θα τροφοδοτείται και θα λειτουργεί με ηλιακή και αιολική ενέργεια, η οποία θα παράγεται και από ειδικά ηλιακά πάνελ που θα βρίσκονται στον σταθμό.

Επιπλέον, στον σταθμό θα υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των χώρων φόρτισης με τέσσερις ακόμα.

Έως και σήμερα, οι Βρετανοί κάτοχοι και οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ελλιπούς υποδομής φόρτισης στη χώρα τους, έτσι με την κατασκευή αυτού του υπερ-σταθμού θα καλυφθεί ένα μέρος αυτής της ανάγκης.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τον αυξανόμενο ρυθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν στους βρετανικούς δρόμους, η ανάγκη αυτή κρίνεται επιτακτική.

Το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις νέες ταξινομήσεις οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται αστραπιαία από 1,7% το 2019 σε 6,6% το 2020.

«Οι μεγάλοι σταθμοί φόρτισης είναι ο μόνος τρόπος να παρέχουμε δυνατότητα φόρτισης στον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που αναμένουμε στους δρόμους», τόνισε χαρακτηριστκά ο CEO της Fastned, Michiel Langezaal.

Διαβάστε επίσης: Περισσότεροι από 10.000 σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων έρχονται το 2021

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!