Στήριξη στην ηλεκτροκίνηση και προώθηση της αγοράς ΕV οχημάτων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός

H προώθηση της ηλεκτροκίνησης και η παροχή πρόσθετων οικονομικών κινήτρων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, βρίσκονται στην προμετωπίδα του κυβερνητικού σχεδίου για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη. Αυτό επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δίνει το… παράδειγμα, καθώς για τις μετακινήσεις του εντός πόλης, χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ένα Peugeot e-208 και ένα Tesla Model 3.

Διαβάστε: Αναλυτικός «οδηγός» για τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Χθες, μάλιστα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, φρόντισε να φορτίσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, μπροστά στους φακούς δεκάδων φωτογράφων που «απαθανάτισαν» το εξόχως συμβολικό στιγμιότυπο.

Ο πρωθυπουργός κατά τις δηλώσεις που έκανε στο υπουργείο Περιβάλλοντος, επανέλαβε τη βούληση για προώθηση της ηλεκτροκίνησης σ΄ όλη την χώρα. «Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020. Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών», κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Πρόσφατα

Δημοφιλή