Στις 15 Απριλίου έρχεται η παρουσίαση της νέας ηλεκτρικής EQS της Mercedes- Benz με μπαταρία 108 Kwh

  • Μια μπαταρία 108Kwh με αυτονομία 700 χιλιόμετρα έρχεται να ταράξει τα νερά στην ηλεκτροκίνηση.
  • Ο νέος συσσωρευτής της Mercedes-Benz θα αποτελείται από 12 ξεχωριστά κελιά, χωρητικότητας περίπου 9 kWh το καθένα.

Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Mercedes-Benz ξεκίνησε να παράγει μπαταρίες 108Kwh για τη νέα EQS, ev. Η χημεία του συσσωρευτή θα περιλαμβάνει νικέλιο, κοβάλτιο και μαγγάνιο σε αναλογία 8:1:1. Αυτό θα μειώσει την περιεκτικότητα σε κοβάλτιο κατά περίπου 10% σε σύγκριση με προηγούμενες κυτταρικές χημείες. Η παραγωγή μπαταριών EQS έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Στουτγάρδης στο Hedelfingen. Ένα εργοστάσιο με εμβαδόν 16.500 τμ. Οι μπαταρίες Li-Ion θα παράγονται σε γραμμή παραγωγής μήκους 300 μέτρων με 70 σταθμούς παραγωγής. Τέλος, οι διαδικασίες θα γίνονται στο μεγαλύτερο βαθμό αυτόματα.

Διαβάστε ακόμα: Ισραηλινή start-up αναπτύσει μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που φορτίζει σε 5 λεπτά

Η εταιρεία μετά από δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι κάποιος θα μπορεί να αποκτήσει τη EQS με ποικίλες μπαταρίες που θα επιτρέπουν διαφορετικές απoδόσεις και αυτονομία. Η κορυφαία ωστόσο προσφορά θα είναι μια μπαταρία 108 kwh, που θα δίνει την δυνατότητα στο αμάξι να έχει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα.

Μπαταρία Mercedes

Ο νέος συσσωρευτής της Mercedes-Benz αποτελείται από 12 ξεχωριστά κελιά, χωρητικότητας περίπου 9 kWh το καθένα. Ο κατασκευαστής προέβλεψε τη χρήση ενημερώσεων λογισμικού over the air (OTA), για να διασφαλίσει ότι “η ενεργειακή διαχείριση της EQS θα παραμείνει ενημερωμένη καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του οχήματος. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της νέας EQS είναι ότι το αυτοκίνητο αυτό θα μπορεί να λειτουργεί και ως μπαταρία και να παρέχει ενέργεια σε ένα σπίτι, εάν προκύψει ανάγκη. Ακόμη, θα διαθέτει μια ψηφιακή οθόνη MBUX Hyperscreen που θα φέρει τεχνητή νοημοσύνη.  

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει τουλάχιστον τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναμένεται να παρουσιάσει άλλες δυο παραλλαγές της EQA και EQS, την EQB και EQE.

Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο που ακολουθεί για την παραγωγή της μπαταρίας.

Πρόσφατα

Δημοφιλή