Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου το 1o συνέδριο CIVINET Greece – Cyprus για τη βιώσιμη κινητικότητα

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί το 1o συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030» και το CarsElectric θα βρίσκεται εκεί.

Στόχος του συνεδρίου είναι να θέσει στο επίκεντρο της ατζέντας του την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών, κοινωνικά δίκαιων, τεχνολογικά έξυπνων και οικονομικά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης, διατηρώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Επίσης, να συμβάλει στη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, μέσω της ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών, διεθνών τάσεων και βέλτιστων πρακτικών από την ελληνική και παγκόσμια αγορά, μέσα στο πολύ ειδικό πλαίσιο που θέτει ο COVID-19 και η Κλιματική Κρίση.

Οι ομιλητές και οι υποστηρικτές του 1oυ συνεδρίου CIVINET Greece – Cyprus

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ενώ φέρει τις αιγίδες του CIVITAS, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής και άλλων διακεκριμένων εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων.

Στο συνέδριο CIVINET Greece – Cyprus θα μιλήσουν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών, εθνικών και μητροπολιτικών φορέων, ενώ είκοσι Δήμοι που έχουν ολοκληρώσει το ΣΒΑΚ τους ή/και έχουν υλοποιήσει σχετικά έργα και πολιτικές με επιτυχία θα κάνουν παρουσίαση του έργου τους, σε μορφή ζωντανού debate.

Θα υπάρξουν δεκάδες παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών έργων του CIVITAS, του Horizon 2020, του Interreg MED, κ.ά., όπως και έκθεση με επιστημονικά πόστερς.

Δυνατότητα παρακολούθησης του στρογγυλού τραπέζιου κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέμα κινητικότητας, καθώς και μία συνεδρία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Τέλος, θα υπάρξουν παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε όλες τις παρουσιάσεις θα παρέχεται live streaming, ενώ κατά τη 2η ημέρα του συνεδρίου (διεθνής) θα συμμετάσχουν ομιλητές από όλη την Ευρώπη και θα διατίθεται αμφίδρομη διερμηνεία αγγλικών-ελληνικών.

Κατά την δεύτερη ημέρα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, θα συμμετάσχουν οργανισμοί διεθνούς εμβέλειας όπως είναι η ISOCARP, οι Gehl Architects, το POLIS, το MEDCITIES, το CODATU, το AREA Science Park, η Mobiel 21, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cycle Logistics, η INTRASOFT, η CENEX, η MOBYX, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Αστεροσκοπείο και η Ακαδημία Αθηνών, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΕΤΑ, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και το Δίκτυο Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Το συνέδριο υλοποιείται με την υλική υποστήριξη του CIVITAS, του Interreg MED, του Πράσινου Ταμείου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Interamerican, της OTEAcademy κ.ά.

Το CarsElectric.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του 1oυ συνεδρίου του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Συμμετοχή

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει μέσα από την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://events.oteacademy.gr/civinet/

Άνεργοι και φοιτητές λαμβάνουν ειδική τιμή για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Δωρεάν συμμετοχή στο συνέδριο δικαιούνται μόνο κατά τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Απλά μέλη του CIVINET (δωρεάν συμμετοχή για το Δήμαρχο/Περιφερειάρχη και ένα ακόμα στέλεχος του ΟΤΑ)
  • Συνδρομητικά μέλη του CIVINET (δωρεάν συμμετοχή για οποιοδήποτε στέλεχος του ΟΤΑ)
  • Ομιλητές
  • Χορηγοί

Για τη δια ζώσης παρακολούθηση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω COVID-19 όπως αυτά θα προβλέπονται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες συνεδρίες σχετικά με Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας οι οποίες θα έχουν δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus

Το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus είναι το ελληνόφωνο δίκτυο πόλεων του CIVITAS για τη βιώσιμη κινητικότητα, εθνικός πολλαπλασιαστής του ELTIS και βασικός εταίρος του Urban Transports Community του Interreg MED.

Ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα διαθέτει 120 Δήμους και 6 Περιφέρειες ως μέλη, 4 Υπουργεία, 8 εθνικούς και μητροπολιτικούς φορείς και 37 επιστημονικούς φορείς ως υποστηρικτές.

Διαθέτει Πολιτική Επιτροπή που απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Λαρισαίων, Βέροιας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης, Πεντέλης και Ρεθύμνης.

Περισσότερα για το Δίκτυο θα βρείτε εδώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!