Συνεργασία BP και Piaggio για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε Ασία και Ευρώπη

Η ανάπτυξη σταθμών φόρτισης και αντικατάστασης μπαταριών καθώς και διάφορων υπηρεσιών που σχετίζονται με τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά οχήματα , βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεργασίας Piaggio και BP.

Η BP και η Piaggio υπέγραψαν συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ασία και την Ευρώπη. Το σχέδιο τους περιλαμβάνει την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης και αντικατάστασης μπαταριών, καθώς και διάφορων υπηρεσιών που σχετίζονται με τις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αρχικά η συνεργασία θα εστιάσει στην αγορά της Ινδίας, όπου αυτές οι κατηγορίες οχημάτων είναι γνωστό ότι έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. Άλλες πιθανές αγορές περιλαμβάνουν την Ινδονησία, την Κίνα, το Βιετνάμ, αλλά και την Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία εγγραφής για μικρές μοτοσικλέτες και σκούτερ είναι υψηλότερα στις χώρες της Μεσογείου.

Η συνεργασία θα προσφέρει σταθμούς φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών και όλες τις σχετικές υπηρεσίες

BP, Jio-bp

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα διερευνηθούν πρώτα οι δυνατότητες στην Ινδία και κυρίως η δυνατότητα της ινδικής θυγατρικής της BP, Jio-bp να προσφέρει σταθμούς φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών.

Η συνεργασία περιλαμβάνει, επίσης, την ανάπτυξη «ολοκληρωμένων υπηρεσιών».

Σύμφωνα με την BP, αυτό σημαίνει τις υπηρεσίες «Battery-as-a-Service», οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την μίσθωση, τη διαχείριση και την ανακύκλωση μπαταριών οχημάτων, καθώς και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το ίδιο το όχημα, «Vehicle-as-a-Service» δηλαδή τη μίσθωση, την επισκευή, τη συντήρηση και την έξυπνη διαχείριση της ενέργειας των οχημάτων.

«Η τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά δίκυκλων και τρίτροχων ηλεκτρικών οχημάτων οδηγεί ήδη τον δρόμο για την ηλεκτροκίνηση και βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για συνεχή ανάπτυξη τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Richard Bartlett, αντιπρόεδρος της Future Mobility στην BP.

«Συνεργαζόμενοι στενά με τον Όμιλο Piaggio, έναν παγκόσμιο ηγέτη σε αυτή την αγορά, θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε και να παρέχουμε τις καινοτόμες υπηρεσίες που θα χρειαστούν οι πελάτες μας».

One: Το νέο ηλεκτρικό σκούτερ από την Piaggio

Σύμφωνα με τον Michele Colaninno, επικεφαλής στρατηγικής και προϊόντος του Ομίλου Piaggio, η συνεργασία με την BP θα βοηθήσει «να πραγματοποιήσουμε την ιδέα και την προσφορά μας για μια επανάσταση στην κινητικότητα».

«Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι απαραίτητο να προωθηθεί η ευρεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων όπως είναι οι μοτοσικλέτες, τα μηχανοκίνητα σκούτερ και τα επαγγελματικά οχήματα εξοπλισμένα με τεχνολογία εναλλαγής μπαταριών ή plug-in φόρτισης, ενθαρρύνοντας έτσι μια πιο βιώσιμη διαχείριση του κύκλου ζωής μπαταριών και το μεγαλύτερο σεβασμό για το περιβάλλον», πρόσθεσε ο Michele Colaninno.

Η BP μαζί με την BMW και την Daimler είναι επίσημα τρίτος μέτοχος της Digital Charging Solutions GmbH

Σύμφωνα με στοιχεία της BP, για τις μικρές μοτοσικλέτες, τα σκούτερ και τα επαγγελματικά οχήματα, το 44% των παγκόσμιων πωλήσεων και το 25% του υπάρχοντος στόλου είναι σήμερα ηλεκτροκίνητα.

Μέχρι το 2040, το μερίδιο των πωλήσεων θα μπορούσε να ανέλθει στο 80%, σύμφωνα με την εκτίμηση του Bloomberg που επικαλείται η BP.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!