Συντροφιά με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Πόλη του φωτός

Το Παρίσι είναι γεμάτο εκπλήξεις. Ωστόσο, ένας  οδηγός της Uber Green, ο Fabien Verbrugghe με το Nissan LEAF του είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτές.

Είτε πρόκειται για μια διαδρομή κατά μήκος του Σηκουάνα είτε για μια στάση στο Λούβρο, ακόμα και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στους δρόμους σε μια από τις πιο ονειρεμένες πόλεις της Ευρώπης, ο Fabien πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Μοτοσικλέτες, ηλεκτρικά σκούτερ και ποδήλατα διασχίζουν πολυσύχναστες διασταυρώσεις. Οι τουρίστες συρρέουν στον Πύργο του Άιφελ και τον γοτθικό καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ. Οι φωτεινοί σηματοδότες, οι κόρνες και το κουδούνισμα από το τηλέφωνο του Fabien, αναβοσβήνουν με κάθε νέα διαδρομή.

“Πρέπει να δράσεις γρήγορα”, εξηγεί με ένα ευθύ βλέμμα κάτω από ένα φωτεινό κίτρινο μπερέ. “Για αυτό, η υποστήριξη του οδηγού και η άμεση απόκριση κατά την επιτάχυνση είναι υπέροχα και πολύ σημαντικά. Το Nissan LEAF είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τη δουλειά μου.”

Μηδενικές εκπομπές, μηδενικές ενοχές 

Ο Fabien αγόρασε το πρώτο του LEAF πριν από τρία χρόνια για να κινείται στην Πόλη του φωτός. Είχε ένα βαθύ ενδιαφέρον για την Ιαπωνία, τον πολιτισμό και την τεχνολογία της. Έτσι, η απόφαση να αγοράσει ένα Nissan ήρθε εύκολα. Εκείνη την εποχή, είχε μια μικρή ανησυχία για τον χώρο των επιβατών και αν οι βαλίτσες τους  θα χωρούσαν στον χώρο αποσκευών, για τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο.

Nissan Leaf

Οι ανησυχίες του γρήγορα εξανεμίστηκαν. “Έχω συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα στα ηλεκτρικά οχήματα και με φιλικές προς το περιβάλλον διαδρομές”, λέει ο Fabien. “Μηδενικές εκπομπές και καμία ενοχή στους δρόμους του Παρισιού. Είναι το αυτοκίνητο που όλοι αγαπούν.”

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα από την Nissan κατέδειξε  ότι επτά στους δέκα ευρωπαίους οδηγούς οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης εξετάζουν το ενδεχόμενο μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα (EVs). Διαπίστωσε επίσης ότι το 89% εκείνων που είχαν κάνει το άλμα στην ηλεκτροκίνηση, ήταν ευχαριστημένοι με την απόφασή τους και τον ρόλο που αυτή διαδραματίζει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Ο τέλειος συνεργάτης για έναν οδηγό της  Uber

Ο Fabien ανακάλυψε όχι μόνο ότι υπήρχε αρκετός χώρος στο ηλεκτρικό hatchback του, αλλά και πόσο αθόρυβος ήταν ο ηλεκτροκινητήρας του. Αγαπούσε τη δύναμη και την ομαλή κίνηση. Αλλά με το LEAF, μπορούσε επίσης να κρατήσει μακριά  τον θόρυβο της πολυσύχναστης πόλης. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε εύκολα να ξεκινήσει συνομιλίες με τους επιβάτες του, ακόμη και να παίξει τον ρόλο του  ξεναγού. “Είναι πιο ήσυχο στο εσωτερικό, οπότε μπορώ να μιλήσω με τους πελάτες μου.”

Nissan Leaf

Προς ένα μέλλον χωρίς άνθρακα

Μερικοί λένε ότι το Παρίσι είναι  “ολόκληρος ο κόσμος σε μια πόλη”. Ο Fabien λάτρεψε την εξερεύνησή του μέσα από ένα EV και τώρα έχει αναβαθμιστεί, αποκτώντας το δεύτερό του LEAF (με την μπαταρία δεύτερης γενιάς  των 62 kWh).

Έχει πείσει μερικούς από τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν και να γίνουν οδηγοί Uber Green, για να προσφέρουν βιώσιμες διαδρομές  με ηλεκτρικά οχήματα. Για άλλη μια φορά, το πρώτο EV μαζικής παραγωγής  στον κόσμο βοηθά στη μείωση της ρύπανσης και τη μείωση των εκπομπών στις πόλεις, καθώς ο κόσμος κινείται προς το μέλλον των μηδενικών εκπομπών.

Nissan Leaf

Ο Fabien λέει, “Το LEAF είχε μεγάλο θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή μου ζωή, ειδικά ως οδηγού. Μόλις  μεταβείτε στην ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσετε πίσω.”

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει για την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της το πακέτο “EV 4 ALL”, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/offers/ev-4-all.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα Nissan LEAF με την μπαταρία των 62Kwh που αναμένεται  να ταράξει τα νερά και στην συγκεκριμένη  κατηγορία, καθώς  η αξιοπιστία του και οι τεχνολογίες που το συνοδεύουν, η  κορυφαία άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες του, η μεγάλη αυτονομία, το  εξαιρετικά οικονομικό κόστος χρήσης και συντήρησης, η εργονομία του και φυσικά η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τα απόλυτα πλεονεκτήματα για τον Έλληνα επαγγελματία αυτοκινητιστή, που δύσκολα θα συναντήσει σε άλλα μοντέλα του ανταγωνισμού.

Πρόσφατα

Δημοφιλή