Τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούν να διαμορφώσουν τις γειτονιές… του μέλλοντος

Φανταστείτε ένα μέλλον όπου η ζωή θα εκτυλίσσεται περισσότερο σε μέρη που θα θυμίζουν την παραδοσιακή έννοια της γειτονιάς και ότι αυτό θα είναι ο κανόνας, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τα οχήματα σε περίπου πέντε δεκαετίες από τώρα.

Τα μελλοντικά οχήματα θα μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους αντικατοπτρίζοντας αυτόν τον κοινωνικό δεσμό.

Το Arrival Chemie είναι ένα αληθινό παράδειγμα ενός μινιμαλιστικού μέλλοντος που θα περιστρέφεται γύρω από την απλότητα, τη λειτουργικότητα και φυσικά τους ανθρώπινους δεσμούς.

Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων διέρχεται ένα στάδιο μεταμόρφωσης

Ο σχεδιασμός αυτοκινήτων διέρχεται ένα στάδιο μεταμόρφωσης όπου η σταδιακή στροφή προς ένα φιλικό προς το περιβάλλον, γίνεται η προτεραιότητα τόσο των κατασκευαστών όσο και των καταναλωτών.

Αυτή η αλλαγή στην αντίληψη είχε ως αποτέλεσμα ένα ντόμινο εξελίξεων στον βασικό σχεδιασμό των οχημάτων αφού οι μηχανισμοί πρόωσης και η τοποθέτηση τους στα οχήματα έχουν αλλάξει.

Αυτό δίνει μεγαλύτερη ελευθερία πειραματισμού τόσο με την εσωτερική όσο και με την εξωτερική μορφή των οχημάτων. Πλέον, στο εσωτερικό του κάθε οχήματος, δίνεται περισσότερη έμφαση στην άνεση και την εμπειρία χαλάρωσης κατά τη διαδρομή από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β.

Ενώ στο εξωτερικό, η έννοια μιας πολυλειτουργικής προσέγγισης δίνει νέες δυνατότητες στην αλληλεπίδραση μας με ένα όχημα και στη συνολική εμπειρία και είναι εκείνη που έχει προτεραιότητα.

Waymo και Geely αναπτύσσουν στόλο με αμιγώς ηλεκτρικά, αυτόνομα ταξί

Το Arrival Chemie είναι η εξέλιξη αυτής της κοινωνικά προσανατολισμένης προσέγγισης. Ο σχεδιαστής Bumsoo Kim πιστεύει ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο ανοιχτοί στο να ζούμε σε ομάδες και ως εκ τούτου, τα αυτοκίνητα που θα οδηγούμε θα αντικατοπτρίζουν επίσης αυτή τη συνειδητή απόφαση.

Το αυτόνομο όχημα Arrival του Bumsoo Kim

Το αυτόνομο όχημα Arrival θα έχει μινιμαλιστικούς, αλλά και ταυτόχρονα άνετους εσωτερικούς χώρους με τη δυνατότητα να ανοίγει και να συνδέεται με άλλα δύο αντίστοιχα οχήματα όταν είναι σταθμευμένο.

Τα καθίσματα του οχήματος που μοιάζουν με lounge θα δίνουν στους δύο αναβάτες την αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Το πίσω μέρος του Arrival Chemie διαθέτει χώρο φόρτωσης για τη μεταφορά αποσκευών ή μπορεί να μετατραπεί σε μια αυτοσχέδια σκάλα για πρόσβαση στην οροφή όταν βρίσκεται σε λειτουργία σύνδεσης με άλλα αυτοκίνητα Chemie.

Πιο συγκεκριμένα η ιδέα του Bumsoo φαντάζεται τρεις διαφορετικές εκδοχές για το οικοσύστημα των συνδεδεμένων οχημάτων. η μία έχει τριγωνικό σχήμα που ονομάζεται Form A. Η δεύτερη, Form B,έχει ως γνώμονα την χαλάρωση των επιβατών.

Τέλος, θα υπάρχει και η πιο τεχνολογικά προηγμένη εκδοχή, η Form C. Και τα τρία αυτά οχήματα θα φορτίζονται ασύρματα στους σταθμούς φόρτισης. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα από  τη διαδρομή τους για να κοινωνικοποιηθούν και στη συνέχεια να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον προορισμό τους.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!